İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 107. YILI
Cuma, 18 Mart 2022 00:00

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 107. YILI

276162362 3852898811601319 6796758855747674376 n

 

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 107. YILI
Türk Milletinin göğsünü kabartan Çanakkale Deniz Zaferi 107. yılında. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde ada genelinde olduğu gibi İskele’de de tören düzenlendi. Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen anma töreni Larnaka Şehitler Anıtı önünde gerçekleşti. Anıta çelenlerin konulduğu, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapıldığı, şiirlerin okunduğu anma töreni şehitler anısına okunan dua ile son buldu.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ, İSKELE’DE DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR
Türk Milleti'nin kudretini tüm dünyaya gösteren, büyük bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yılı nedeniyle İskele’de tören düzenlendi. Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan Larnaka Şehitler Anıtı önünde ki törende saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milletvekili Yasemin Öztürk, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Sefa Kurukafa, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Personel Albay Erkut Ekinci, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç, İskele Polis Müdürü Kazım Kuni, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Barış Çavlan, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okulların yanı sıra vatandaşlar katıldı.
KARAOĞLAN: “ÇANAKKALE BOĞAZI’NIN DENİZDEN GEÇİLEMEYECEĞİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERİLDİ”
İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise KTBK’dan Hava Savunma Üsteğmen Tayfun Karaoğlan yaptı. Üsteğmen Karaoğlan, 18 Mart 1915 tarihinin Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini söyledi. Karaoğlan, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristlerle mücadelede, yurt dışında icra edilen harekâtlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza dek yaşatılacaktır” dedi. Sayın, konuşmasının sonunda ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna, canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andı.
ŞİİRLER OKUNDU DUALAR EDİLDİ
İskele’ deki törende Çanakkale ruhunu anlatan şiirler de okundu. Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Kemal Uğur Ak ‘Çanakkale’, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Nur Güçlü ‘Bir Yolcuya’ Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Merdan Kömürcügil ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor’, İskele Evkaf TMK öğrencisi Ali Anıl Dişli ‘Çanakkale’ isimli şiirlerini okudular. Larnaka Şehitler Anıtı’ndaki tören; İskele Merkez Cami İmamı Veli Ateş’in şehitlerin ruhları için okuduğu duanın ardından son buldu.
Okunma 641 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli