İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 15 Kasım 2022 00:00

ŞANLI CUMHURİYETİMİZ 39 YAŞINDA!

315431469 4072587799632418 788196618560108577 n

 

ŞANLI CUMHURİYETİMİZ 39 YAŞINDA!
ÇOK YAŞA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ!
CUMHURİYET BAYRAMI İSKELE’DE TÖRENLE KUTLANDI
Üzerinde yaşadığımız vatan toprağını daha yaşanabilir, daha özgür ve bağımsız yapmak adına mücadele ettiler, Kıbrıs Türk Halkına, Cumhuriyeti armağan ettiler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu da dünya ve tarih önünde ilan ettiler. Yalnızca tarih sayfalarına değil, hafızalara da kazındılar; Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş, Osman Örek ve daha nice kahraman… 15 Kasım 1983’te bağımsızlığına kavuşan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün 39 yaşında.
ÇOK YAŞA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramımız, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor. En büyük bayramımız olan 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı İskele’de de büyük bir gurur ve heyecanla kutlandı. Cumhuriyetimizin 39.yaşı için İskele’de düzenlenen törenler Atatürk Anıtı önünde ve Ecevit Meydanı’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Atatürk Anıtı önündeki tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla son buldu.
CUMHURİYET BAYRAMI İSKELE’DE TÖRENLE KUTLANDI
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Ecevit Meydanı’ndaki törene geçildi. Buradaki tören İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık’ın tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. İskele’de düzenlenen törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık, KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever, İskele Polis Müdür Vekili Rüstem Tunçtaşlı, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Cemal Betmezoğlu, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan ve Çağın Coşkuner, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, dernekler, okullar, öğrenciler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar katıldı.
KAYMAKAM TOROSLU, TERÖR SALDIRISINI KINADI
“ANAVATANIN YAŞADIĞI ACIYI ACIMIZ, SEVİNCİ SEVİNCİMİZ OLARAK GÖREN BİR MİLLETİZ”
Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı ise İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu yaptı. Toroslu konuşmasına Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Toroslu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerini iletti. ‘Biz Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı acıları acımız, sevincini sevincimiz olarak bilen bir milletiz’ diyen Kaymakam Toroslu, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.
TOROSLU: “KIBRISLI TÜRKLER, MİSAK-I MİLLİ DIŞINDA KALIP DA TÜRK SANCAĞINI DALGALANDIRAN TEK TÜRK TOPLUMUDUR”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. Kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun diyen İskele Kaymakamı Toroslu, devamında ise şunlara yer verdi: “Tarihimizi iyi öğrenmeli, dostumuzu düşmanımızı iyi bilmeliyiz. Şanlı sancağın kıymetini iyi bilmeliyiz. Kıbrıslı Türkler, Misak-ı Milli sınırları dışında kalıp da Şanlı Türk sancağını dalgalandıran tek Türk Topluluğudur.”
Dünyanın birçok yerinde yaşayan Türk toplulukları olduğunu söyleyen Kaymakam Toroslu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Türkler ve bu şanlı sancak özlenendir beklenendir. Biz, şu anda bu şanlı bayrağın, şanlı sancağın altında huzur içinde, güven içinde yaşıyorsak, bunu Türk askerine ve Türk Devletine sonsuz şükran duymamız gerektiğini bilmeliyiz. Biz şimdi, geçmişte ve bundan sonra, düşmanımızın ve dostumuzun kimler olduğunu bilmeliyiz.”
BESİMOĞLU: “CUMHURİYETİN İLANIYLA TARİHİ MÜCADELE TAÇLANDIRILDI”
İskele Ticaret Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Aydın Besimoğlu da günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, bundan 39 yıl önce Kıbrıs Türk Halkının, geleceğinden
hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtladığını ifade etti. Besimoğlu, 15 Kasım 1983’te büyük bir coşkuyla ilan edilen KKTC’nin tarihi mücadelesinin taçlandırıldığını da sözlerine ekledi.
ABİÇ: “CUMHURİYETİN 39. YAŞINI KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Günün anlam ve önemini belirten son konuşmayı ise GKK’dan Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç yaptı. KKTC’nin 39. Yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Piyade Yüzbaşı Abiç, Cumhuriyet’in, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye ile omuz omuza, zulüm ve haksızlığa karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin en kıymetli karşılığı olduğuna dikkat çekti. Tüm dünyanın karşı çıkmasına karşın, milli egemenlik yolunda 15 Kasım 1983 tarihinde KKTC’nin ilan edildiğini hatırlatan Abiç, coşku ile kutlanmasına vesile olan, Rum’un karşısında kahramanca duran Mücahit, Mücahide ve mücadelecilere şükranlarını sundu. Abiç konuşmasının sonunda ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kıbrıs Türk Halkının Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve ebediyete intikal etmiş tüm kahraman ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle andı.
ŞİİRLERLE CUMHURİYETİ ANLATTILAR
İskele’deki törenlerde Cumhuriyeti anlatan şiirler de okundu. Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele Öğrencisi Mira Nur Kırmızıyüz ‘Cumhuriyetin Anlattıkları’ , Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Irmak Öztürk ’15 Kasım’, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Tülay Sefer ‘Kıbrıs’ta Bayrak’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Havin Ceylan ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Asya Bilge Orak ise ‘Kıbrıs Türk’tür’ isimli şiirlerini okudular.
TÜRKİYE’DEKİ TERÖR SALDIRISINDAN DOLAYI HALK DANSLARININ GÖSTERİLERİ İPTAL EDİLDİ
RESMİ GEÇİT TÖRENİNDE ‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’ PANKARTI AÇILDI
İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gösteri sunması planlanan İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi ve Çanakkale ÇAFAD Halk Oyunları Topluluğu Zeybek Ekibi’nin gösterileri Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde Taksim Meydanı’nda meydana gelen hain terör saldırısından dolayı tören programından çıkarıldı. İskele Belediyesi de resmi geçit töreni sırasında ‘Terörü Lanetliyoruz’ pankartı açtı. Yine resmi geçit töreninin ardından yapılan İzaz İkram da iptal edildi. İskele’de düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 39. Yıldönümü kutlamaları resmi geçit töreni ile son buldu.
Okunma 597 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli