İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 23 Aralık 2022 00:00

LARNAKA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

 

320978649 674889024171254 4296622000557703649 n

LARNAKA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
21 Aralık’ta başlayan Mücadele ve Şehitler Haftası, Larnaka Şehitleri’ni anma töreniyle devam etti. Larnaka Şehitler Anıtı önünde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleşen tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı, saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar göndere çekildi. Rahmet, minnet ve şükranla anılan Larnaka Şehitleri için düzenlenen törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı, KTBK adına Personel Albay Atakan Ataseven, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Milletvekilleri Yasemin Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin, İskele Polis Müdür Vekili Rüstem Tunçtaşlı, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Cemal Betmezoğlu, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, okullar ile öğrenciler katıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından konuşmanın yapıldığı törende şiirler okundu. Tören Dinişleri İskele Bölge Temsilcisi Mehmet Demir’in şehitler anısına okuduğu dua ile son buldu.
173 VATAN EVLADI UNUTULMADI
1963-1974 yıllarında Larnaka ve Larnaka sancağına bağlı yerleşim birimlerinde, verilen mücadeleler sırasında şehit olan 173 vatan evladı için İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende konuşma yapan isim Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu.
TATAR: “BU ACILARI NE UNUTTUK, NE UNUTACAĞIZ NE DE UNUTTURACAĞIZ”
Biz çok acılar çektik diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar devamında ise şunlara yer verdi: Rumların Akritas planını uygulamak, Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak için adada katliamlar yaptı. İşte böylesi hareketlere karşı kendisini savunan, direnebilen, dünyada örneği pek az rastlanan bir mukavemetçi ruhla devletimizi kurduk ve yaşatmaya çalışıyoruz.”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çok zor şartlar altında, bedeller ödenerek, şehitler verilerek kurulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “bu şehitlerin her zaman müstesna hayalleri bizlerin kalplerinin en sıcak yerinde hep olacaktır, onları her zaman rahmetle anıyoruz şehit ailelerini her zaman en iyi dileklerle kucaklıyoruz onların acıları hepimizin acılarıdır bu acıları ne unuttuk ne unutacağız ne de unutturacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, her devlette olduğu gibi ülkenin de bir takı sıkıntı ve sorunlarının olduğunu dile getirerek, söz konusu sıkıntı ve sorunların aşılmasında birlik, beraberlik ve anlayışa ihtiyaç olduğunu kaydetti. Konuşmasında törende bulunan öğrencilere de seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte yaşananların çok iyi şekilde bilinmesi ve geleceğe ona göre yön verilmesi gerektiğin belirtti ve gençlerden beklentisinin büyük olduğunu ifade etti.
ŞİİRLER OKUNDU, DUALAR EDİLDİ
Törende, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele Öğrencisi Taner Derviş Günmen ‘Tüm Şehitler’ , Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Zalihe Aslan Sayın ’21 Aralık Demeyin Bana’ , Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Hatice Nur Genç ‘Ben Bir Şehitim’ , İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Fatma Nur Usbahalı ‘Şehidi Uğurlarken’ İskele Evkaf TMK Öğrencisi Kemal Uğur Ak ‘Mücadele’ isimli şiirlerini okudular.
Larnaka Şehitler Anıtı önündeki tören Din görevlisi Veli Ateş’in şehitler anısına okuduğu dua ile son buldu.
Okunma 563 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli