• ZABITA BİRİMİ BİR HAFTALIK DENETİMLERDE 578 ÜRÜNE EL KOYDU

ZABITA BİRİMİ BİR HAFTALIK DENETİMLERDE 578 ÜRÜNE EL KOYDU

ZABITA BİRİMİ BİR HAFTALIK DENETİMLERDE 578 ÜRÜNE EL KOYDU
EKSİKLİKLERİ OLDUĞU TESPİT EDİLEN İŞLETMELERE 10 İŞ GÜNÜ SÜRE VERİLDİ
İskele Belediyesi Zabıta Birimi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği denetimlerde toplam 578 adet tarihi geçmiş ürünü tespit ederek, tutanakla el koydu. İskele Belediyesi sınırları dahilinde bulunan marketlerin yanı sıra restoran ve yapımı devam eden inşaatları da denetleyen Zabıta Birimi, eksikleri olduğunu tespit ettiği işletmelere ise 10 gün süre verdi.
ZABITA BİRİMİMİZ GÖZ AÇTIRMIYOR
İskele Belediyesi Zabıta Birimi, İskele Belediyesi’ne bağlı İskele ve köylerinde bulunan işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Marketlerin yanı sıra restoran, kafe gibi halkın ortak kullanım alanlarını da denetleyen birim, yasalara uymayan ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek yapıya sahip işletmelere deyim yerinde ise göz açtırmıyor.
EKSİKLİKLERİ OLDUĞU TESPİT EDİLEN İŞLETMELERE 10 İŞ GÜNÜ SÜRE VERİLDİ
İskele ve köylerindeki marketleri; iş yeri açma ve çalıştırma izin belgeleri ile sağlık karnelerinin yanı sıra, ürünlerin son kullanma tarihleri, sağlığa elverişli olup olmadıkları gibi pek çok kriterde denetimden geçiren zabıta birimi, günün sonunda denetimlerde eksiklikleri tespit edilen kimi marketlere tutanak düzenledi, kimisine ise sözlü uyarıda bulundu. Eksikliklerin giderilmesi için de 10 iş günü süre tanıyan ekibimiz tarihi geçmiş ürünleri ise imha edilmek üzere topladı.