İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 18 Mart 2023 00:00

VATANSEVERLİK DESTANI 108

FB IMG 1679147345893

 

VATANSEVERLİK DESTANI 108 YAŞINDA

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜNDE, ŞEHİTLER, İSKELE’DE TÖRENLE ANILDI

Türk Milletinin bir olduğu zaman neler yapabileceğinin en büyük göstergesi, göğsümüzü kabartan vatanseverlik ve kahramanlık destanı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yılı nedeniyle İskele’de tören düzenlendi. Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen anma töreni Larnaka Şehitler Anıtı önünde gerçekleşti. Anıta çelenlerin konulduğu, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapıldığı, şiirlerin okunduğu anma töreni şehitler anısına okunan dua ile son buldu. 

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜNDE, ŞEHİTLER, İSKELE’DE TÖRENLE ANILDI

Türk Milleti'nin kudretini tüm dünyaya gösteren, büyük bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yılı nedeniyle İskele’de tören düzenlendi. Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan Larnaka Şehitler Anıtı önünde ki törende saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Personel Albay Atakan Atasever, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yarbay Hayati Kaya, İskele Polis Müdür Vekili Rüstem Tunçtaşlı, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü temsilcisi, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar katıldı. 

ŞAHİN: “ÇANAKKALE ZAFERİ, ATATÜRK İLE YİĞİT VE KAHRAMAN MEHMETÇİK’İN YAZDIĞI DESTANDIR”

İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise KTBK’dan Hava Savunma Üsteğmen Bülent Şahin yaptı. Üsteğmen Şahin, 18 Mart 1915 tarihinin Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini söyledi. Şahin, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “

Yokluk ve imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zafer, milli mücadelemize ilham verirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. 

Şanlı tarihimizde bütün ihtişamıyla yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşları, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda asil Türk Milletinin hangi zorluklara göğüs gerebileceğini, en zor şartlar altında dahi neleri başarabileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. Çanakkale Zaferi, biricik evlatlarını, şefkat ve muhabbetle bağrına basıp cepheye uğurlayan cefakâr anaların ve o anaların elini öperek ‘hakkını helal et ana, canım feda olsun kutsal vatana’ sözleriyle karşılık veren, yiğit ve kahraman Mehmetçik’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır.” 

Şahin, konuşmasının sonunda ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna, canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andı.

TÖREN, ŞEHİTLER İÇİN OKUNAN DUA İLE SON BULDU

İskele’ deki törende Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Ruşendil İşlek de günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparken, İskele Evkaf TMK Öğrencileri Tülay Sefer ile Kemal Uğur Ak ‘Çanakkale’ isimli şiiri okudular. 

Larnaka Şehitler Anıtı’ndaki tören; Dinişleri İskele Bölge Temsilcisi Mehmet Demir’in şehitlerin ruhları için okuduğu duanın ardından son buldu.

Okunma 457 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli