İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 15 Haziran 2023 00:00

21.15 TRENİ İSKELE’DE SEYİRCİSİYLE BULUŞTU

FB IMG 1686843404290

 

21.15 TRENİ İSKELE’DE SEYİRCİSİYLE BULUŞTU

İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT ALAN OYUN AYAKTA ALKIŞLANDI

YAKAR: “BÖLGENİN SANATSAL EKSİKLİĞİNİ GİDERMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

KURUKAFA: “İBT EKİBİNE, BİZLERİ TİYATROYLA BULUŞTURDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

İskele Belediye Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye’den ve ülkemizden birçok oyunun sahnelendiği tiyatro günleri, İskele Belediye Tiyatrosu’nun sahneye taşıdığı 21.15 Treni ile son buldu. Yoğun bir çalışmanın ardından ilk kez Girne’de sahnelenen oyunun kendi evindeki izleyiciyle buluşması dün akşam (14 Haziran) İskele AKM’de gerçekleşti. İzleyicisinden tam not alan ve ayakta alkışlanan 21.15 Treni isimli oyundan elde edilen gelir de İskele’de sahnelenen diğer tüm oyunlardan olduğu gibi Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlandı.

İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT ALAN YİRMİBİRONBEŞ TRENİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Torgun Orbay’ın yazdığı İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’ın yönettiği, oyuncular Bilen Kılıç, Mehmet Külçer ve Murat Sirhan ’ın aynı sahneyi paylaştığı Yirmibironbeş Treni, İskele’de tiyatro severlerle buluştu. İBT ekibinden Süflözde Ceren Boyacı’nın, ses ve efekte M. Burkay Uzun’un, dekor ve ışıkta Yalçın Arıcı’nın, afiş tasarımda ise Ebru Kırmızı’nın katkı yaptığı Yirmibironbeş Treni, izleyenlerden tam not almayı başardı. Finalinde ayakta alkışlanan oyunla İBT’nin düzenlediği Tiyatro Günleri’nin kapanışı gerçekleşti. Oyunu, İskele Belediyesi Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa, Meclis Üyeleri Ahmet Orun ve Zekiye Gece’nin yanı sıra çok sayıda tiyatro sever izledi.

Düşünsel yönü ağır basan bir oyun olan Yirmibironbeş Treni’nde, Bir kadın ve bir adamın trenin hiç gelmeyecek gibi gözüktüğü küçük bir tren istasyonunda birbirlerini tanımaya çalışırken, varoluş, hayat, zorlukları ve diğer yaşamsal konularla ilgili düşünceleri paylaşılıyor.

YAKAR: “BÖLGENİN SANATSAL EKSİKLİĞİNİ GİDERMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Oyun bitiminde bir konuşma yapan İBT Yönetmeni Sami Yakar, bölgenin en büyük eksiği olan sanatı, İskele Belediye Tiyatrosu olarak gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 6 oyunu İskele’de tiyatro severlerle buluşturduklarını belirten Yakar, oyunların her birine yoğun ilgi gösteren izleyicilere de teşekkür etti. İBT Ekibini de ayrıca tebrik eden Yakar, İskele Belediyesi’ne de kendilerine verdiği büyük destekten dolayı minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

KURUKAFA: “İBT EKİBİNE, BİZLERİ TİYATROYLA BULUŞTURDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Oyunu izleyen ve kısa bir konuşma yapan İskele Belediyesi Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa da İBT Ekibini yürekten tebrik etti. İBT Ekibinin yalnızca ülkede değil yurt dışında da başarıyla temsil ettiğini ifade eden Sefa Kurukafa, İskele Belediyesi olarak her türlü katkıyı her zaman yapmaya hazır olduklarını da belirtti.

Okunma 357 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli