İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazar, 29 Ekim 2023 00:00

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. GURUR YILI

FB IMG 1698591940248

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. GURUR YILI 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. gurur yılını, Anavatan Türkiye ile birlikte büyük bir coşkuyla kutluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, tüm dünyaya ilan edildiği gün olan 29 Ekim 1923’ün 100. yıldönümü nedeniyle İskele’deki törenler, Atatürk Anıtı ile Ecevit Meydanı’nda gerçekleşti. 

İSKELE’DE ATATÜRK ANITI VE ECEVİT MEYDANI’NDA TÖREN DÜZENLEDİNDİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına miras bıraktığı, tarihe altın harflerle geçen Cumhuriyet, 100 yaşında. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, tüm dünyaya ilan edildiği gün olan 29 Ekim 1923’ün 100. yıldönümü KKTC genelinde törenlerle kutlanıyor. 7’den 70’e çok sayıda kişinin katıldığı İskele’deki törenlerde gurur ve coşku hakimdi. Törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık, KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever, İskele Polis Müdürü Erdal Şanlıdağ, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Cemal Betmezoğlu, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 100 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle İskele’de ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Çelenklerin sunulduğu, saygı duruşunun yapıldığı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekildiği Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından geçilen Ecevit Meydanı’ndaki tören ise İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever ve GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu’nun konseri ile devam etti. 

29 EKİM RUHUNU ANLATTILAR

Ecevit Meydanı’ndaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Serap İlktaç, 29 Ekim ruhunu anlatan şiiri Dr.Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele öğrencisi Zeynep Zorlu ile İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Havin Ceylan, oratoryo ve gösteriyi ise İskele Evkaf TMK öğrencileri yaptı. 

İLKTAÇ, GENÇLERE SESLENDİ: “ATATÜRK’TEN EMANET ALDIĞINIZ CUMHURİYETİ KORUYACAĞINIZA İNANIYORUM”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 29 Ekim 1923 yılına kadar gelen sürede yaşanan önemli tarihsel süreçten bahseden Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Serap İlktaç,

Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimini ilan ettiğini anlatarak, egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğunu vurguladı. Konuşmasında gençlere de seslenen İlltaç, şunlara yer verdi: “Bu inanç ve azimle Atatürk’ten emanet aldığınız cumhuriyeti ve inkılaplarını koruyacağınıza, hiçbir şey yılmayacağınıza, kendinizi ve ülkenizi yüceltmek için hiçbir özveriden kaçınmayacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Bayramımız kutlu olsun”

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında dans gösterileri de vardı. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yanı sıra Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin yıldızları Horon Ekibi da hünerlerini sergiledi.

Okunma 352 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli