İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • TOPÇUKÖY'DE, BAL TADINDA FESTİVAL GERÇEKLEŞİYOR SAAT 10’DA RESMİ AÇILIŞI YAPILAN FESTİVAL GÜN BOYU DEVAM EDECEK
Cumartesi, 11 Kasım 2023 00:00

TOPÇUKÖY'DE, BAL TADINDA FESTİVAL GERÇEKLEŞİYOR SAAT 10’DA RESMİ AÇILIŞI YAPILAN FESTİVAL GÜN BOYU DEVAM EDECEK

FB IMG 1699734880691

TOPÇUKÖY'DE, BAL TADINDA FESTİVAL GERÇEKLEŞİYOR

SAAT 10’DA RESMİ AÇILIŞI YAPILAN FESTİVAL GÜN BOYU DEVAM EDECEK

Adanın en köklü festivali İskele Festivali’nin yanında Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğiyle de adada büyük ses getiren İskele Belediyesi, Topçuköylü arıcılar ile Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği İskele Belediyesi Topçuköy 2. Bal Festivali başladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Kozok, Topçuköy Arıcılar Birliği Başkanı Derviş Osum,İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Topçuköy halkı ile çok sayıda kişi katıldı.  

2. BAL FESTİVALİ TOPÇUKÖY’DE GERÇEKLEŞİYOR 

Ülkenin bal ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Topçuköy’de, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlenen Bal Festivali’nin ikincisi bugün Topçuköy’de gerçekleşiyor. Saat 10’da Festival alanında bulunan buhurdanlığın protokolün katılımıyla yakılması ile başlayan festivalde Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Topçuköy Arıcılar Birliği Başkanı Derviş Osum’un açılış konuşmasını yaptığı festivalde Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Kozok, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı - Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da birer konuşma yaptı.

OSUM: “TOPÇUKÖY 133 YILLIK ARICILIK GEÇMİŞİNE SAHİP”Festivalin açılışında Topçuköylü arıcılar adına konuşma yapan Derviş Osum, halkın festivale göstermiş olduğu ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Topçuköy’deki arıcılığın tarihsel geçmişinden de bilgiler aktaran Osum, konuşmasından şunlara yer verdi: “Topçuköy’de arıcılık 1890’lı yıllarda başlamış olup, 133 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bugün ülkemizin bal ihtiyacının %25’ini karşılayan Topçuköy ve çevresinde yaklaşık 5000 kovan bulunmaktadır. 133 yıllık bal ve arıcılık geçmişi olan köyümüz halen bu geleneği sürdürmektedir.” Osum konuşmasının sonunda ise kendilerini destekleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. 

KOZOK: “ARICILIK ULUSLARARASI STANDARTLARDA GERÇEKLEŞİYOR”

Kıbrıs Türk Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Kozok da konuşmasında üretmenin önemine değinerek ülkedeki arıcılığın artık uluslararası standartlarda gerçekleştirildiğini kaydetti.

SADIKOĞLU: “GENÇLERİN ÇABALARI TAKDİRE ŞAYAN”

Festivalin ev sahibi İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında bal üretiminde çok uzun bir geçmişi olan Topçuköy’ün şimdilerde gençlerin de bal üretimine göstermiş olduğu ilgi ve çaba sayesinde ülkenin bal ihtiyacının %25’ini karşılar duruma geldiğini belirtti. İskele Belediyesi olarak her zaman üretenin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz diyen Sadıkoğlu, önümüzdeki günlerde bölge arıcılığımızın daha da çoğalabilmesi için proje geliştireceklerinin de müjdesini verdi.

Sadıkoğlu konuşmasının sonunda ise festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Personeline, Topçuköy Muhtarı Yusuf Hacıoğlu’na, şu an dernek kurma çabaları içerisinde olan Topçuköy’den İsmail Balcı, Arkın Ali Fakiroğlu, Mehmet Balcı, Eren Erdelhan, Derviş Osum ve Ahmet Osum’a, Kıbrıs Türk Arıcılar Birliğine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU: “BAL ÜRETİMİNİN KALİTESİNDE CİDDİ ARTIŞ VAR”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Topçuköy’ün en eski bal üreten köylerden biri olduğunu anımsatarak, son 15 yılda ülkedeki hem bal üretiminin hem de kalitesinin ciddi miktar da artığını söyledi. Üretimin ve üretenin her zaman yanında olduklarını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, festivalin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

ATAOĞLU: “BALIN İHRACATI DA GÜNDEME GELEBİLECEK”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da kültürlerin tanıtılarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek ülke bal ihtiyacının ciddi bir bölümünü karşılayan Topçuköy de üretimin artmasıyla birlikte ihraç olayının da gündeme gelebileceğini belirtti.

ÜSTEL: “BAL İHTİYACININ YERLİ ARICILARDAN SAĞLANMASI İÇİN KATKI YAPACAĞIZ”

Başbakan Ünal Üstel de bu yıl ikincisi düzenlenen festivale katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydederek üreten kesimlere desteklerinin sonsuz olduğunu ifade etti. Ülke bal ihtiyacının tamamının yerli arıcılardan sağlanması için ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını anlatan Başbakan Üstel, hayvancı ve çiftçiyi de desteklemeye devam ettiklerini dile getirdi.

TÖRE: “ARICILIK MESLEĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de arıcılık mesleğinin önemine değinerek, arıların ekolojik sisteme de büyük katkısı bulunduğunu belirtti.

TATAR: “ÜLKENİN BAL İHTİYACININ TAMAMININ YERLİ ÜRETİMDEN SAĞLANMASI GEREKİYOR”

Daha fazla üretmenin, gelişmenin önünü açacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar da konuşmasında, azalan yağmur ve olumsuz hava koşullarına rağmen arıcılığın artmasının değerli olduğunu belirtti. Ülkenin bal ihtiyacının tamamının yerli üretimden sağlanması gerektiğinin altını çizerek, yıllık bal üretimin 700 bin tona ulaşması için gereğinin yapılması gerektiğini anlattı.

SAAT 10’DA RESMİ AÇILIŞI YAPILAN FESTİVAL GÜN BOYU DEVAM EDECEK

İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin de gösteri sunduğu festivalde gün boyunca yerli şarkıcılar da konser verecek. Retro Çalgıcıları saat 14.00’da, Çağdaş Aydaş 15.00’da, Yahya 16.00’da Grup Traffic 17.00’da Grup Otantik ise 18.00’da sahneye çıkacak. Topçuköy’de saat 10.00’da başlayan ve gün boyu devam edecek festivalde çocuklar için de çocuk oyun alanı kuruldu. Lezzetli yemeklerin, çeşitli el işlerinin ve tamamen doğal ürünlerin olacağı çok sayıdaki stantta arı ve arının yaptığı mucizevi ürünler alıyor.

Okunma 209 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli