• KÖY KADIN KURSLARI VE KADIN ENSTİTÜLERİ KIBRIS KÜLTÜRÜNÜ NESİLDEN NESİLE TAŞIYOR
Perşembe, 14 Aralık 2023 00:00

411193652 765546055612710 2681286955232946693 n

BAŞKAN SADIKOĞLU, ÖTÜKEN KADIN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
Kıbrıs kültürünün yaşatılması anlamında büyük sorumluluk alan köy kadın kurslarında eğitim gören kadınlar üretmeye, ürettikleriyle güçlenmeye devam ediyor. Koza İşi ve Lefkara İşinin yanı sıra Lapta İşi ve Kıbrıs’a özgü daha pek çok el emeği göz nuru esere hayat veren, yalnızca köy kadınlarının değil çevre bölgelerden de büyük talep gören Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü de, Kıbrıs kültürüne ışık tutmaya devam ediyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da davet üzerine gittiği Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü’nde yapılan çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu. Her fırsatta ziyaret ettiği kadın kurslarında, bu tür kursların önemine dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, Kıbrıs Kültürünün gelecek nesillere de aktarılabilmesi için el emeği göz nuru eserlerin büyük önem taşıdığını söyledi.
BAŞKAN SADIKOĞLU, ÖTÜKEN KADIN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Zeynep Horasan Arat öğretmenliğindeki Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü’nü ziyaret etti. Ötüken Köyü Muhtarı Turgut Özyöre’nin de eşlik ettiği Başkan Sadıkoğlu ziyaretinde kursta eğitim gören kadınlarla bir araya geldi. Sorumlu Öğretmen Zeynep Horasan Arat’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi’nin yeni dönem çalışmalarında da katkılarının devam edeceğini aktardı.
SADIKOĞLU: “EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü’nde eğitim gören kadınların el emeği göz nuru eserleri yakından inceleme fırsatı bulan Başkan Sadıkoğlu, kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bu bağlamda üreten herkesin yanında olmaya devam edeceklerini de ifade eden Başkan Sadıkoğlu, her bir el emeği göz nuru eserde imzası bulunan kadınları da tebrik etti.