İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 14 Aralık 2023 00:00

İSKELE BELEDİYESİ’NDE ÇEVRE VE SAĞLIK BÖLÜMÜ KURULDU

411224935 765618562272126 5538622584814615378 n 1

 

İSKELE BELEDİYESİ’NDE ÇEVRE VE SAĞLIK BÖLÜMÜ KURULDU
ÇEVRE VE SAĞLIK BÖLÜMÜNÜN SORUMLULUĞUNA CEMAL KURTELİ GETİRİLDİ
EKİBE ÖZELLİKLE ÇEVRE DENETİMLERİNDE ÇEVRE MÜHENDİSİ TAİBE EFE ÇELİKER YÖN VERİYOR
ÇEVRE VE SAĞLIK BÖLÜMÜ, İHBARLARI ANINDA DEĞERLENDİRİYOR
İskele’nin son dönemdeki gelişimi ve bu gelişime bağlı olarak büyümesi İskele Belediyesi’ni de harekete geçirdi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun talimatı üzerine denetimlerle İskele ve 21 köyünde mevcut işletmelere yasalara ve kurallara uyması konusunda göz açtırmayan Zabıta Birimi bünyesinde Çevre ve Sağlık Bölümü kuruldu. İskele Belediyesi Zabıta Birimi’nde görevli Zabıta Memuru Cemal Kurteli sorumluluğundaki bölüme, özellikle çevre denetimlerinde, çevre konusundaki tecrübesi ve deneyimiyle Çevre Mühendisi Taibe Efe Çeliker yön veriyor. Çevre ve Sağlık Bölümünde Zabıta Memuru Ceyhun Ketenoğlu da yer alıyor. Öte yandan vatandaşlar da, yeni oluşturulmasına rağmen kısa sürede başarılı işlere imza atan Çevre ve Sağlık Bölümüne 0548 810 11 01 numaraları telefondan ihbarlarıyla ulaşabilecekler.
ÇEVRE VE SAĞLIK EKİBİ, YAPILMASI GEREKENLER KONUSUNDA İŞLETMELERİ YÖNLENDİRİYOR
Çevre ve Sağlık Bölümü, çevre denetimlerinde yeni yapılmakta olan inşaatların ÇED raporuna uygunluğunu kontrol ediyor ve arıtma tesisinin uygun olup olmadığını denetliyor. Bunun yanında mevcut siteler, otel ve büyük işletmelerin arıtma tesislerini kontrol ederek yapılması gerekenler konusunda işletmeleri yönlendiriyor. Yapılan çalışmalarda arıtılmış temiz suyun tekrar kullanımı konusunda işletmelere yön vererek, arıtılmış suyun, dere ve denize ulaşması engelleniyor. İskele Belediyesi Çevre ve Sağlık Bölümü çevre konusunda ise Çevre Koruma Dairesi İskele Şubesi ile birlikte dayanışma içerisinde çalışmalarını devam ettiriyor. Ayrıca bölüm bünyesindeki ekip çöp, inşaat atıkları, molozlar konusunda da gerekli kontrollerini sürdürüyor. Ekip sağlık konusundaki denetimlerinde ise işletmelerde temel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını ve gıda maddelerinin geçerlilik süreleri ile muhafaza koşullarını denetliyor.
CEMAL KURTELİ SORUMLULUĞUNDAKİ BÖLÜME ÇEVRE DENETİMLERİNDE ÇEVRE MÜHENDİSİ TAİBE EFE ÇELİKER YÖN VERİYOR
Hizmet Gönül İşidir prensibi ve halk sağlığından hareketle İskele ve 21 köyünde denetimlerini sürdüren İskele Belediyesi Zabıta Birim, büyüyen ve gelişen İskele’yle birlikte hizmet alanını da genişletmeye devam ediyor. Zabıta Birimine yeni katılan memurların yanı sıra Birim bünyesinde oluşturulan Çevre ve Sağlık Bölümü de yasalara ve kurallara uyulması hususunda işletme sahiplerine, inşaat firmalarına, halkın yoğun olarak gittiği mekanlara göz açtırmıyor.
Yakın zamanda oluşturulan Zabıta Memuru Cemal Kurteli sorumluluğundaki Çevre ve Sağlık bölümü, özellikle çevre denetimlerinde İskele Belediyesi’ne ciddi katkıları olan, çevre konusundaki tecrübesi ve bilgi birikimiyle Çevre Mühendisi Taibe Efe Çeliker yön veriyor. Rutin denetimlerin yanı sıra ihbarları da değerlendirerek harekete geçen Çevre ve Sağlık Bölümü, yakın zamanda kurulmasına rağmen önemli işlere imza atıyor.
Çevre ve Sağlık Bölümü, İskele Belediyesi sınırlarında bulunan arıtma tesisleri, katı ve sıvı atık tesisleri, dere yatakları gibi yerleri denetlerken, kurallar çerçevesinde eksikleri olduğu tespit edilen işletmelere eksiklerin giderilmesi hususunda süre tanıyor, süre bitiminde eksikleri gidermeyen işletmelere ise para cezası uyguluyor.
OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ
İskele Belediyesi Zabıta Birimi Çevre ve Sağlık Bölümü, geçtiğimiz günlerde İskele Belediyesi sınırlarında bulunan okullarda bulunan kantinleri denetime tabii tuttu. Her bir kantini büyük bir titizlikle inceleyen Çevre ve Sağlık Bölümü, kantinlerin temizliğinin yanı sıra satışa sunulan gıda ürünlerinin taze olup olmadığını da kontrol etti. Öğrencilerin sağlığı açısından büyük önem taşıyan kantinlerin temizliğini ve satılan ürünlerin sağlığa uygun olup olmadığını denetleyen Çevre ve Sağlık Bölümü, eksik gördüğü konularda kantin işletmecilerini uyardı. Kurallara uyan kantincilere ise teşekkür etti.
ÇEVRE VE SAĞLIK BÖLÜMÜ, İHBARLARI ANINDA DEĞERLENDİRİYOR
Kısa sürede birçok noktada gördükleri sorunları çözen, kurallara ve yasalara uymayanlara cezai işlem uygulayan İskele Belediyesi Zabıta Birimi bünyesinde oluşturulan Çevre ve Sağlık Bölümü, ihbarlara da büyük önem veriyor. İskele ve köylerinde yaşayanların yanı sıra İskele’yi ziyaret edenler de Bölüm Sorumlusu Cemal Kurteli’ye 0548 810 11 01 numaralı telefondan ulaşabilecek ya da WhatsApp üzerinden mesajlarını iletebilecekler.
Okunma 199 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli