İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE VE BÖLGE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN! SÜTEK BOĞAZİÇİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
Çarşamba, 20 Aralık 2023 00:00

İSKELE VE BÖLGE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN! SÜTEK BOĞAZİÇİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

 

FB IMG 1703080229313

İSKELE VE BÖLGE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN! 

SÜTEK BOĞAZİÇİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

SADIKOĞLU: “BÖLGEMİZ İÇİN ÖZEL BİR GÜN. BOĞAZİÇİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ, BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”

İskele Belediyesi, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin 2009 yılında imzaladığı protokolle birlikte yürütmüş olduğu 3 etaplı projenin sonuncusu da tamamlandı. İskele ve Tuzluca’daki merkezlerin ardından, yine İskele ve bölge hayvancılarına rahat bir nefes aldıracak, ayrıca tüketiciye hijyenik ve kaliteli süt sağlayacak ‘SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi’ bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. AB’nin katkılarının yanı sıra İskele Belediyesi’nin de öz kaynakları ile yapılan merkezin resmi açılış törenine İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra Başbakan Ünal Üstel, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, yetkililer, üreticiler, hayvancılar ve köy halkı katıldı.

İSKELE VE TUZLUCA’NIN ARDINDAN BOĞAZİÇİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ DE DEVREYE GİRDİ

İSKELE BELEDİYESİ 15 BİN LİTRELİK SÜT TOPLAMA ARACINI SÜTEK’E HİBE ETTİ

İskele Bölgesindeki hayvancılığın kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilir olmasının yanı sıra tüketiciye hijyenik ve kaliteli süt sağlamak amacıyla süt toplama sistemini hayata geçirmek için 2009 yılında imzalanan protokol hayat buldu. 2011 yılında yapımına başlanan ve 3 etaplı yürütülen projenin son ayağı da tamamlandı. İskele ve Tuzluca’daki süt toplama merkezinin ardından bugün de SÜTEK Boğaziçi Süt Toplama Merkezi” hizmete açıldı.

Yaklaşık 570 bin Euro olan proje maliyetinin 484 bin Euro’su Avrupa Birliği tarafından karşılanırken, kalan miktar ise İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılandı. Yapımı bittikten sonra SÜTEK’e devredilen 3 ayrı bina ile birlikte 15 bin litre taşıma kapasiteli süt tankeri de İskele Belediyesi tarafından SÜTEK’e hibe edildi. 

SADIKOĞLU: “BÖLGEMİZ İÇİN ÖZEL BİR GÜN. BOĞAZİÇİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ, BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Başbakan Ünal Üstel, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, SÜTEK Başkanı Mehmet Karadayı ve Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt’ın da birer konuşma yaptığı açılış töreninde İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da davetlilere seslendi. Bugün bölgemiz için özel ve önemli bir gün diyerek konuşmasına başlayan Başkan Sadıkoğlu, uzun zamandır çalışmaların sürdürdüğü Boğaziçi Süt Toplama Merkezi’nin hayata geçmesinden duyduğunu mutluluğu ifade etti. İskele Bölgesindeki hayvancılığın kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilir olmasının yanı sıra tüketiciye hijyenik ve kaliteli süt sağlaması açısından süt toplama merkezlerinin çok kıymetli olduğunu da ifade eden Başkan Sadıkoğlu, 2009 yılında Tarım Bakanlığı aracılığı ile İskele Belediyesi ve Avrupa Birliği arasında imzalanan projenin önemine değindi. İskele, Tuzluca ve Boğaziçi Köyü olmak üzere 3 merkezde süt toplama merkezinin yapıldığını belirten İskele Belediye Başkanı, binaların özellikleri hakkında da bilgi verdi. 3 binayı içinde barındıran projenin toplam maliyetinin yaklaşık 570 bin Euro olduğunu, bunun 484 bin Euro’sunu AB’nin karşıladığını da ifade eden Başkan Sadıkoğlu, kalan kısmının ise İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla karşılandığını açıkladı. Sadıkoğlu ayrıca 3 binanın yanı sıra son imzalanan protokolle birlikte 15 bin litrelik bir süt tankerinin de SÜTEK’e devredildiğini söyledi. 

Boğaziçi Süt Toplama Merkezi’nin de bölge hayvancısı ve halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Sadıkoğlu konuşmasının sonunda ise Süt Toplama Merkezi’nin yapımında maddi katkı sağlayan Avrupa Birliği’ne, şu an ki durumda olmasına vesile olan dönemin Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na, İskele Belediyesi eski başkanı Halil Orun’a, gecesini gündüzüne katarak çalışan İskele Belediye personeline, süreci hızlandıran Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’a ve destekleri ile her zaman yanında olan Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür etti.

Okunma 246 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli