İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 22 Aralık 2023 00:00

İSKELE’DE ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

413034146 771329491701033 491063505366918215 n

 

İSKELE’DE ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ
21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele’de 21 Aralık’ta Şehitleri Anma gecesi düzenlendi. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun öncülüğünde İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye İskele Şehit İlker Karter İlkokulu, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, İskele Evkaf TMK, Bekirpaşa Lisesi ile İskele Ticaret Lisesi katkıda bulundu. İskele Belediyesi Asbaşkanı Halil Dericioğlu, Meclis Üyeleri Mürsel Altuntaş ve Sefa Kurukafa’nın da izleyiciler arasında olduğu anma töreni okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.
KADİRAĞA: “21 ARALIK 1963 TARİHİ BİR TERÖR SALDIRISIDIR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını ise İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa yaptı. Şehitleri anma gecesinde konuşan Kadirağa, dünya siyasi tarihi içinde "Kanlı Noel” adıyla yer alan 21 Aralık 1963 tarihinin, Kıbrıs Türkleri için unutulması mümkün olmayan insanlık dışı ve dünya tarihine kara bir leke olarak yazılan bir terörist saldırısı olduğunu söyledi. Rum – Yunan ikilisinin Adayı Yunanistan’a bağlama hedefiyle başlattığı ırkçı ve faşist eylemlerin ardından 21 Aralık 1963 saldırılarında sayısız masum Kıbrıs Türkü katledildiğini hatırlatan Kadirağa, binlerce insanın göçe zorlandığını ve insanlık dışı yaşama mahkûm edildiğini vurguladı. Özlem Kadirağa konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Kıbrıs Türk Halkı olarak tüm bu acılara, kayıplara ve sıkıntılara rağmen umut ve azmimizi hiçbir zaman kaybetmeden, başımızı dik tutmayı başardık. Verdiğimiz varoluş ve özgürlük mücadelesi, bu adada bizlerin de hak sahibi olduğumuzu ortaya koymuştur. Geçmişte bize yaşatılanları asla unutmadan, daha emin adımlarla hareket ederek, gelecek nesillere bir daha o karanlık günleri yaşatmayacak şekilde devletimizi yüceltme ve daha refah günlere kavuşturma kararlılığındayız.” Kadirağa konuşmasının sonunda ise mücadelenin kahramanları aziz şehitler ile Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’Ü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve dava arkadaşlarını rahmetle, gazileri de minnet ve şükranla andı. Özlem Kadirağa İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen gecenin hazırlanmasında katkısı olan tüm okullara teşekkür etti.
Yapılan açılış konuşmasının ardından tören Dinişleri Başkanlığı İskele bölge temsilcisi Mehmet Demir’in tarafından şehitlerimizin anısına okuduğu dua ile devam etti.
HÜZÜN VE GURUR BİR ARADA YAŞANDI
İskele AKM’deki anma törende; Sibel Sezer, Naciye Parlan, Oben Boran ve Bedia Akın’ın hazırladığı Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı oratoryosu, Cansen Taneri’nin hazırladığı İskele Evkaf TMK okul korosu, Arın İsmetoğlu, Türkan Özokutan Şık, Songül Con Akçın, Güldane Özçoban ve Şükran Avcıl Yıldız’ın hazırladığı İskele Evkaf TMK öğrencilerinin oratoryosu, Oya Berksoy ve Şerif Erkut’un hazırladığı İskele Ticaret Lisesi öğrencilerinin oratoryo ve müzik dinletisi sahnelenirken, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu elemanı Damla Teber ‘Kıbrıs’a Ağıt’, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi ’21 Aralık demeyin bana’ ve Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele öğrencisi ‘Şehitlerimize Ağıt’ isimli şiirlerini okudular.
Törene katılanlara duygusal anlar yaşatan anma töreni anma törenine katkı yapanlara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.
Okunma 238 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli