Ä°skele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • KIRSAL KALKINMA BÄ°RÄ°MÄ° Ä°LK EĞİTÄ°MÄ°NÄ° TAMAMLADI
Salı, 16 Ocak 2024 00:00

KIRSAL KALKINMA BİRİMİ İLK EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

FB IMG 1705408089537

 

KIRSAL KALKINMA BİRİMİ İLK EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

TEMEL ARICILIK EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI TAKTİM EDİLDİ

HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI ERTELENEN UYGULAMALI EĞİTİM, İLERİKİ GÜNLERDE YAPILACAK

EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDI, EĞİTMEN KÖSOĞLU, BAŞKAN SADIKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Ä°skele Belediyesi bünyesinde faaliyete geçen Kırsal Kalkınma Birimi’nin ilk eÄŸitimi tamamlandı. Ä°skele Belediyesi Kırsal Kalkınma Birimi’nin öncülüğünde Kuzey Kıbrıs Arıcılar BirliÄŸi’nin katkılarıyla 8-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 'Uygulamalı Temel Arıcılık EÄŸitim Programı’nı tamamlayanlara sertifikaları taktim edildi. EÄŸitmen, Ziraat Yüksek Mühendisi aynı zamanda Ä°zmir Ege Ãœniversitesi Tarımsal AraÅŸtırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm BaÅŸkanı olan Mustafa KösoÄŸlu tarafından, Ä°skele AKM’de 5 gün boyunca verilen eÄŸitimlere, arıcılıkla uÄŸraÅŸanların yanı sıra arıcılığa ilgi duyup yeni baÅŸlamayı düşünenler yoÄŸun ilgi gösterdi. EÄŸitimler kapsamında arazide yapılması planlanan uygulamalı eÄŸitim etabı ise hava ÅŸartlarından dolayı önümüzdeki günlere ertelendi. Öte yandan 5 gün boyunca arıcılık üzerine önemli bilgiler aktararak, arıcılıkla uÄŸraÅŸanlara yön gösteren eÄŸitmen Mustafa KösoÄŸlu, Ä°skele Belediye BaÅŸkanı Hasan SadıkoÄŸlu’nu makamında ziyaret etti. 

TEMEL ARICILIK EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI TAKTİM EDİLDİ

Ä°skele Ä°lçesi’nde Tarım, hayvancılık ve arıcılıkla uÄŸraÅŸanlara, yön göstermek, kolaylık saÄŸlamak ve onları uzman kiÅŸilerin vereceÄŸi eÄŸitimlerde buluÅŸturmak amacıyla kurulan Ä°skele Belediyesi Kırsal Kalkınma Birimi, Ä°skele Ä°lçesi’nde arıcılıkla uÄŸraÅŸanlara yönelik 5 gün süren eÄŸitim programı düzenledi. Programın sonunda ise 'uygulamalı temel arıcılık eÄŸitim programı' na katılarak baÅŸarıyla eÄŸitimleri tamamlayanlara sertifikaları taktim edildi. 

Ä°zmir Ege Ãœniversitesi Tarımsal AraÅŸtırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm BaÅŸkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa KösoÄŸlu tarafından verilen eÄŸitimlerde arıcılık sektörü ele alındı, arıcılığın tarihsel geliÅŸiminden bahsedildi. Arıcılık çalışmaları kapsamında geçmiÅŸte yapılanlar, bugünkü çalışmalar ve gelecekte yapılması gerekenler konularında da bilgiler aktarılarak fikir alışveriÅŸinde bulunuldu. Katılımcılara arıcılık tarihini anlatan 80 sayfadan oluÅŸan kitapçık da ücretsiz olarak verildi. KösoÄŸlu tarafından arazide uygulamaları olarak 13 Ocak Cumartesi günü verilmesi planlanan eÄŸitim ise hava ÅŸartlarından dolayı ileriki bir tarihe ertelendi. Söz konusu uygulamalı eÄŸitim için yer, gün ve saat bildirimi, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerle paylaşılacak. 

EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDI, EĞİTMEN KÖSOĞLU, BAŞKAN SADIKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

5 gün süren ve çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı, 12 Ocak Cuma günü ise eğitim programına katılanlara sertifikaların taktim edildiği uygulamalı temel arıcılık eğitim programının ardından ise İzmir Ege Üniversitesi Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret etti. İskele Belediyesi Kalkınma Birimi tarafından düzenlenen eğitim programında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kösoğlu, tarıma, hayvancılığa ve tabii ki arıcılığa vermiş olduğu değer çerçevesinde faaliyete geçen Kırsal Kalkınma Birimi’nden dolayı da Başkan Sadıkoğlu’nu tebrik etti.

Okunma 506 defa

Telif Hakkı © 2024 Ä°skele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli