İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • HALK DANSLARI FESTİVALİ’NDE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ RUSYA’NIN OLDU
Çarşamba, 03 Temmuz 2024 00:00

HALK DANSLARI FESTİVALİ’NDE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ RUSYA’NIN OLDU

449471502 906678788166102 9198200572211726034 n

 

HALK DANSLARI FESTİVALİ’NDE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ RUSYA’NIN OLDU
MUHTEŞEM DANS GÖSTERİLERİ FESTİVAL ALANINI COŞTURDU
HALK DANSLARI FESTİVALİ 27. YILINI GALA GECESİYLE TAÇLANDIRDI
52. Geleneksel İskele Festivali bünyesinde bu yıl 27. yaşını dün (2 Temmuz) akşam düzenlenen gala gecesiyle taçlandıran İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali, muhteşem dans gösterileriyle festival alanını coşturdu. İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve birçok dalga ödüllerin verildiği gecenin birincilik ödülü Rusya’ya gitti. Gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; İran, Uruguay, Bolivya, Macaristan ve Rusya gösteriler sundu. Etkinliğin gerçekleştiği alanda ilgiyle izlenen ve alkışların eşlik ettiği Rusya ekibi birincilik ödülünü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun elinden aldı.
EKİPLERİN MUHTEŞEM DANS GÖSTERİLERİ FESTİVAL ALANINI COŞTURDU
28 Haziran’da başlayan 52. Geleneksel İskele Festivali, her günü ve gecesi dolu dolu geçmeye devam ediyor. Festivalde dün akşam İskele Belediyesi 27. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi yer aldı. İskele Belediyesi’nin katkılarıyla, İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın himayelerinde düzenlenen geceye İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve eşinin yanı sıra Meclis Üyeleri Ahmet Orun, Mürsel Altuntaş, Seymen Yılmaz, Halil Dericioğlu, Zekiye Gece, Kilitkaya Köyü Muhtarı Hamide Kömürcügil, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu, CIOFF ve IOFF yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede jüri koltuğuna ise KTHD Federasyonu Teknik Komite Başkanı Tanju Hastunç, İskele Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu Eğitmeni Mehmet Gulle, TC Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanatçısı Suat Genç, Alayköy Folklör Derneği Başkanı Serkan Cemoğlu, Güzelyurt Sanat Derneği Yönetmeni Ayhan Bıçaklı, Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker, Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları Yönetmeni Sibel Sezer, IOFF Kuzey Makedonya Başkanı Burhaneddn Sali, Ankara Polatlı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ayan, Göçmenköy – Taşkınköy Kültür Sanat Derneği Başkanı Evren Demirbilek ile Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Çisem Yetkiner oturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İskele Açık Hava Kültür Merkezi’ndeki gala gecesi, büyük beğeni topladı.
HALK DANSLARI FESTİVALİ 27. YILINI GALA GECESİYLE TAÇLANDIRDI
Büyük bir özveriyle hazırlanan gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; İran, Uruguay, Bolivya, Macaristan ve Rusya’dan gelen ekipler gösteriler sundu. KKTC adına İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun açılış gösterisini yaptığı gecede sırasıyla sahneye İran, Uruguay, Bolivya, Macaristan, Türkiye ve Rusya ekipleri çıktı. Gösterilerin ardından festivale katkı yapanlara da plaket verildi.
BİRÇOK DALDA ÖDÜLÜN VERİLDİĞİ GECEDE HALK DANSLARI FESTİVALİ’NİN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ RUSYA’NIN OLDU
Toplam 14 dalda ödülün verildiği İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Gala gecesinde birincilik ödülü ise Rusya’nın oldu. Birincilik ödülü açıklandığında gözyaşlarını tutamayan Rusya ekibi, ödülünü ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun elinden aldı. Geceyi izleyenler tarafından da büyük beğeni toplayan ekibin performansında jüri üyeleri de tercihini Rusya’dan yana kullandı. Rusya ayrıca en iyi performans ödülün de sahibi oldu. İskele özel ödülünün sahibi ise İran ekibinin oldu.
KATEGORİLER VE ÖDÜL ALANLAR
1.’lik ödülü – RUSYA
2.’lik ödülü – URUGUAY
3.’lük ödülü – MACARİSTAN
En iyi performans ödülü – Rusya
En iyi koreografi ödülü – Macaristan
Festival ödülü – Bolivya
Halk Ödülü – Türkiye
Otantik grup özel ödülü – Bolivya
İskele özel ödülü – İran
Onur ödülü – Türkiye
Jüri özel ödülü – İran
En iyi kadın dansçı ödülü – Uruguay
En iyi erkek dansçı ödülü – İran
En iyi müzik ödülü – Uruguay
FESTİVAL DEVAM EDİYOR
Öte yandan 52. İskele Festivali devam ediyor. 7 Temmuz’da son bulacak festivalde yarın 12. Larnakalılar Gecesi yer alacak. İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde saat 21.30’da başlayacak geceye herkes katılabilecek.
Okunma 554 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli