İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 03 Eylül 2024 00:00

İSKELE BELEDİYESİ, KANTARA PİKNİK ALANINI DEVRALDI

FB IMG 1725347032078

İSKELE BELEDİYESİ, KANTARA PİKNİK ALANINI DEVRALDI 

PROTOKOL İMZA TÖRENİ İSKELE BELEDİYESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞBAKAN ÜSTEL HUZURUNDAKİ PROTOKOLE; TARIM BAKANI ÇAVUŞ VE İSKELE BELEDİYE BAŞKANI SADIKOĞLU İMZA ATTI

SADIKOĞLU: “KANTARA PİKNİK ALANINI EKİBİMİZLE BİRLİKTE GELİŞTİRİP HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ”

ÇAVUŞ: “PİKNİK ALANI DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAPIYA KAVUŞTURULACAK”

ÜSTEL: “KANTARA, KKTC’NİN GÖZ BEBEĞİ”

İskele Belediyesi, İskele ve köylerinde bulunan önemli yerleri ve toprakları, bünyesine kazandırmaya devam ediyor. Hizmet Gönül işidir ilkesinden hareketle, özelde İskele ve belde halkı genelde ise ada insanı için insan odaklı projeler geliştiren İskele Belediyesi, önemli bir yeri daha bünyesine kattı. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’ne ait Kantara Orman Dairesi yanındaki 17 dönümlük Kantara Piknik alanı, İskele Belediyesi’nde düzenlenen protokol imza töreniyle İskele Belediyesi’nin kullanımına devredildi. Başbakan Ünal Üstel huzurunda gerçekleşen protokole Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu imza attı. İskele Belediyesi tarafından geliştirilecek proje ile halkın kullanımına açılacak Kantara Piknik Alanı’nda 7’den 70’e, yerli ve yabancı herkes faydalanabilecek. 

PROTOKOL İMZA TÖRENİ İSKELE BELEDİYESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İskele Belediyesi’nin, Kantara Piknik Alanı ile ilgili girişimi sonuç verdi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’ne ait Kantara Piknik alanı, İskele Belediyesi’nin kullanımına devredildi. Konuyla ilgili protokol imza töreni İskele Belediyesi’nde düzenlendi. Başbakan Ünal Üstel’in de katılımıyla düzenlenen imza töreninde protokole Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Kelle ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu imza attı. 

SADIKOĞLU: “KANTARA PİKNİK ALANINI EKİBİMİZLE BİRLİKTE GELİŞTİRİP HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ”

Protokol imza töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, ‘İskele’miz için çok özel bir gün daha yaşıyoruz’ diyerek mutluluğunu dile getirdi. Sadıkoğlu konuşmasında, İskele Belediyesi’ne devredilen piknik alanını çok kısa bir zamanda halka kazandırmak için çalışmaların başlayacağını da ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi: “İskele’miz için çok özel bir gün daha yaşıyoruz. İskele Belediyesi olarak yaptığımız girişimler neticesinde, Sayın Başbakanımızın önderliğinde, sayın bakanımızın da onayıyla, herkes tarafından bilinen Kantara Piknik Alanının kullanımını İskele Belediyesi’ne kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İskele Belediyesi imar ekibiyle birlikte, özelde İskele, genelde ise KKTC halkının kullanabileceği bir proje geliştirmek için harekete geçtik. Projemiz içerisinde, piknik alanı, çadır kamplarına olanak sağlayacak kamp alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi birçok özelliği olan bir piknik alanını çok kısa bir zamanda halkımıza kazandırmak için çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu nedenle, Kantara Piknik Alanı’nın kullanımını İskele Belediyesi’ne veren Sayın Başbakan’a ve Sayın Bakanıma çok teşekkür ediyorum.”

ÇAVUŞ: “PİKNİK ALANI DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAPIYA KAVUŞTURULACAK”

Başbakan Ünal Üstel’in direktifleriyle halka değecek tüm projeleri önemsediklerini ve öne çıkararak hız verdiklerini söyleyen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da Kantara bölgesinde bulunan piknik alanının İskele Belediyesi’ne devriyle birlikte halka ve turistlere daha çağdaş hizmet verebilecek bir yapıya kavuşacağını söyledi. Protokol imza töreninde konuşan Çavuş, Kantara ormanları içerisindeki 17 dönümlük alanında spor ve sosyal aktivitelerin olacağı bir alan haline getirileceğini, ülkede ilk olacak çadır kamp alanının da Kantara Piknik Alanı’nda yer alacağını sözlerine ekledi. 

ÜSTEL: “KANTARA, KKTC’NİN GÖZ BEBEĞİ”

İskele Belediyesi’nde düzenlenen protokol imza törenine katılarak şahitlik eden Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında halkın mutluğu ve refahı için, ihtiyaç duyulan sosyal etkinliklerin olacağı alanları ortaya çıkarmak için çalışmalar yapacaklarını söylediklerini, bu amaçla da İskele bölgesindeki Kantara Piknik Alanı’nın kullanımını İskele Belediyesi’ne verdiklerini ifade etti. Kantara’nın, KKTC’nin gözbebeği, güzel tarihiyle birleşmiş, yeşil ormanlarıyla KKTC’nin en güzel ormanlarına sahip gözde yerlerinden bir tanesi olduğunu da söyleyen Üstel, Kantara Kalesi’nin etrafındaki güzel alanı güzel bir sosyal tesise çevirmek için Belediye ile istişare edip, iş birliği yaparak bölgeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başbakan Üstel, alanın çok kısa zamanda tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağına da inanç belirterek, imzalanan protokol için Bakanlık ve İskele Belediyesi’ni kutladı, halka hayırlı olması temennisinde bulundu.

Okunma 490 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli