• İSKELE’YE ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Perşembe, 08 Ekim 2015 00:00

İSKELE’YE ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

IMG_3123.JPG

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele’ye ‘özel gereksinimli’ çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin ardından eğitim merkezi kazandırmak için fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

SADIKOĞLU: ÖZEL ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Sadıkoğlu bu kapsamda, Gazimağusa’da hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.Buradaki işleyiş hakkında merkezin sorumlu öğretmeni  EmiraliEvcimen’den bilgi alan Sadıkoğlu, İskele ve civar yerleşim yerlerindeki özel gereksinimli çocuklara özel eğitim verilmesi ve onları topluma kazandırmak içinne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.  Merkezi İskele’ye kazandırmaları durumunda burada yalnızca İskele ve köylerindeki özel gereksinimli çocuklara değil, Dipkarpaz’a kadar birçok bölgeye hizmet etmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi.

Mağusa Özel Eğitim Merkezi sorumlu öğretmeni Emirali Evcimen ise; projenin hayata geçmesi durumunda ellerinden gelen desteği verebileceklerini söyledi.

İskele’ye yapılması planlanan özel eğitim merkezi ile bazı fiziksel ve zihinsel özellikleri nedeni ile toplumdaki diğer bireylerden farklılık gösteren bireylere, toplumsal yaşama uyum sağlayabilmeleri, akademik becerilerinin yanı sıra günlük yaşam becerilerini de kazanmaları hedefleniyor.

ÖZEL ÇOCUKLARLA ANI FOTOĞRAFI