Çarşamba, 17 May 2017 00:00

KAN BAĞIŞ ARACI İSKELE’DEYDİ

18518014 2287900418101174 3535249182530785856 o

Türkiye Kızılay Derneği tarafından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağışlanan Kan Bağışı aracı, İskele Belediyesi’nin öncülüğünde Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay İskele Şubesi ile Thalasamia Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği kan bağışı için dün(16 Mayıs) İskele’deydi.

Ülkedeki kan ihtiyacını bir nebze olsun gidermek amacıyla Sen de KAN ver, sen de UMUT ol sloganıyla düzenlenen 19-65 yaş vatandaşların yanı sıra İskele Belediye personelinin de destek verdiği kampanya 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Çok sayıda kişi kan vermek istemesine rağmen tansiyon ve yaş sınırına takıldı. Günün sonunda 22 ünite kan toplandı.

İskele Belediye Gazinosu önünde yer alan kan bağış etkinliğine, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Eyüp Göksu ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay İskele Şubesi Başkanı Kasım Katman ve diğer yetkililerin yanı sıra Thalasamia Derneği’nden Fezile Sadıkoğlu katıldı. Sadıkoğlu, kan bağışında bulunanlara ise teşekkür belgesi taktim etti.

SADIKOĞLU: KAN BAĞIŞI HEM TOPLUMSAL HEM SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Her fırsatta kan vermenin önemine işaret eden ancak bugünkü etkinliğe, Lefkoşa’daki toplantısından ötürü katılamayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. Kan bağışını genele yaymak gerektiğine dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Sadıkoğlu ayrıca düzenlenen kampanyaya destek veren Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay İskele Şubesi, Thalasamia Derneği ile kan bağışında bulunanlara teşekkür etti.