İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 16 Haziran 2017 00:00

ÜNİVERSİTE KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

19149168 2311174012440481 6884273657969037714 n

CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI’DAN DESTEK TALEBİNDE BULUNDUK
CUMHURBAŞKANI AKINCI: “BELEDİYE BAŞKANI’NIN GİRİŞİMİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM”
CUMHURBAŞKANI AKINCI: “YDÜ BAŞARILI ÜNİVERSİTELERİMİZDEN BİR TANESİ. BU KONUDA BİR GİRİŞİM ÜSTLENECEKSE BU GİRİŞİMİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDERİM.”
BAŞKAN SADIKOĞLU: “HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ BULANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
BAŞKAN SADIKOĞLU: “YDÜ, KAYBOLAN UMUTLARIMIZI YENİDEN FİLİZLENDİRDİ”

Başkanımız Hasan Sadıkoğlu, beraberindeki Meclis Üyeleri Mahmut Yılmazoğulları, İsmail Osum ve Sefa Kurukafa ile birlikte dün (15Haziran) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ettiler. Ziyaretin gündemini ise, İskele Belediyesi’nin, İskele’ye kazandırmak için son dönemde Yakın Doğu Üniversitesi ile yaptığı yapıcı görüşmeler oluşturdu. Bu konuda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan destek talebinde bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele’nin hak ettiği değeri bulana kadar mücadelesinin süreceğini vurguladı, üniversite özlemini gidermek için yaklaşık üç yıldır, canla başla çalıştıklarına dikkat çekti. Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “1998 yılından bu yana kâğıt üzerinde ilçe olarak kalan İskele’mizin, doğal ve bakir yapısıyla adamızın eşsiz turizm bölgesi konumunda olmasına rağmen, hak ettiği değeri görmediği ve gelişiminin göz ardı edildiği aşikârdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren İskelemize hak ettiği kimliği kazandırmak için uğraş vermekteyiz. Devlet dairelerinin eksikliği bir yana KKTC’de tüm ilçelerde en az bir üniversite olmasına rağmen, İskele’de hala daha bir üniversitenin olmayışı, bizleri derinden üzdüğü gibi İskele’nin bugüne kadar hep göz ardı edilmiş olması halkımızı da haklı olarak düşündürmektedir. Bu duygu ve düşünceler ışığında, hak ettiğimiz değeri bulmak ve üniversite özlemimizi gidermek için yaklaşık üç yıldır, canla başla çalışıyoruz. Nitekim gerek devlet yetkilileri ile gerekse Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ciddi adımlar atmış bulunmaktayız. Son olarak meclis üyelerimiz ile birlikte 22 Mayıs ve 7 Haziran tarihlerinde, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e yapmış olduğumuz ziyaretler, İskele’ye bir üniversite kurulması yönünde kaybetmeye başladığımız umutlarımızı bir kez daha filizlendirmiştir. Nitekim Yakın Doğu Üniversitesi ile yapmış olduğumuz görüşme, İskelemize bir üniversite kazandırılması konusunda, ilk kez bu kadar ciddi bir adım atıldığını göstermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise kabuldeki konuşmasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu bir eğitim yatırımını kendi bölgesine çekme planını takdirle karşıladığını ifade etti. Akıncı konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Bu heyecanı duymak önemlidir. Genel olarak şu hususun altını çizmek isterim; bugün ülkemizde üniversite sayısı 30’u geçti. Bunların yarısı faal durumdadır, diğer yarısı da yolda geliyor. 93 bin civarında da öğrencimiz var. Bu çok çok önemli bir alan haline geldi. Bu alanda ciddi bir planlamadan yanayım. Devletin ilgili birimleri, başta Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK olmak üzere yeni üniversiteler konusunda birlikte ve planlı bir şekilde çalışması gerekiyor. İşbirliği içerisinde hareket edilmesi, yerel yönetimlerin de süreçte aktif olması önemlidir. Üniversiteler konusunda benim kaygım, kalitenin düşmemesidir. Sayının artması demek her zaman sonucun iyi olacağı demek olmayabilir. Nitelik çok çok önemli” dedi.

En başta İskele’nin ayrı bir ilçe olmasının gerektirdiği alt yapının tamamlanması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu yöndeki yasal ve idari altyapının eksik olduğunu Belediye başkanı ifade ediyor. Bu eksikliklerin giderilmesi ve bunun yanında da yatırımların ülkeye dengeli dağılmasında büyük yarar var” dedi. Üniversiteler konusunda planlama yapılırken bölgelere göre değerlendirme yapılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Örneğin turizm yatırımlarında da bütün yığılmamalar Girne bölgesine oldu. Bir dönem bütün yatırımlar hep Girne bölgesindeydi. Orada büyük bir yoğunluk, diğer taraflarda da bir ihmal söz konusuydu. Turizm yatırımları diğer bölgelere son dönemlerde açılmaya başladı” dedi. İskele bölgesinin turizm ve tarım alanları açısından taşıdığı öneme değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, tarım ve turizm alanındaki fakültelerinin de bu bölgede yer almasının yararlı olacağını ve bölgeye canlılık getirebileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle dedi: “Bu konuda ciddi bir planlama yapılması lazım. Ülkenin kaç tane üniversiteye ihtiyacı var, hangi alanlara ihtiyaç var, bunu hangi bölgelere nasıl dengeli bir şekilde yapabiliriz, tüm bunların planlanması gereklidir. İskele de bu anlamda önce çıkacak yerlerden biri olacak. Çünkü oraya bu anlamda bir yatırım yapılmamış. Bazı isimler geçti ancak arkası gelmedi. Yakın Doğu başarılı üniversitelerimizden bir tanesi. Bu konuda bir girişim üstlenecekse bu girişimin hayırlı olmasını temenni ederim. Devletin ilgili birimleri, başta Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK olmak üzere bu konuda birlikte bir planlama içinde olurlarsa, işbirliği içerisinde hareket edilirse yerel yönetim olarak sizler de sürecin bir parçası olursanız başarısız olunması için bir sebep yoktur”.

Okunma 5040 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli