İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 04 Temmuz 2017 00:00

İSKELE’DE ‘KARADENİZ’ FIRTINASI

19250527 2326315554259660 3244472627017209478 o

49. Geleneksel iskele Festivali içerisinde yer alan ve her yıl merakla beklenen Karadenizliler Gecesi dün (3 Temmuz) akşam yapıldı. Bu yıl 25.’si gerçekleşen ve Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alan gecede ülkemizde yaşayan Embiya Özdamar ve Batuhan Tatlı’nın eşlik ettiği Karadenizli Engin Talay ile Türkiye’den gelen Karadenizli sanatçı Apolas Lermi sahne aldı. Geceye İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, eşi Ayşe Sadıkoğlu ve meclis üyelerinin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Hamza Ersan Saner, Milletvekilleri Dursun Oğuz, Dr. Erdal Özcenk, Ali Pilli, Menteş Gündüz, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Siyasi Parti temsilcileri ile Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu’nun yanı sıra 7’den 70’e çok sayıda kişinin katıldığı geceye sadece Karadenizliler değil, Kıbrıs’ın her bölgesinden insanlar akın etti.

GİRNE VE İSKELE HORON EKİBİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Bu yıl 25.’si düzenlenen Karadenizliler Gecesi, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sahneye ilk çıkan ekip, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Ekibi olurken, Kuzeyin Yıldızları İskele ve Girne horon ekipleri ayrı ayrı gösteri sundu. Genç ve çocuklardan oluşan horon ekipleri, büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, eğitmenler Ahmet Delibaş, Pembe Kurt, Tülin Kılıç ve Dr. Erdinç Özten’e teşekkür plaketi taktim etti.

SADIKOĞLU: “BİZ ANCAK BİRLİKTE TAMIZ, BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Gecenin ev sahibi olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, ‘42 yıl önce Kuzey’ den Kuzey’e adamızda başlayan dostluk, birliktelik, ve de kardeşlik her geçen gün daha da büyüyor, bizleri daha da birbirimize bağlıyor’ dedi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Karadenizliler Gecesi Festival programımızın içerisinde en çok beklenen gecelerimizden biridir. Böylesi bir geceye ev sahipliği yapmak, organizasyonu işbirliği içerisinde sürdürmek bizim için apayrı bir onurdur.” Biz ancak birlikte tamız, birlikte güçlüyüz. Bizler birlikte her şeyin en güzelini başarırız diyen Sadıkoğlu, yıllardır başarıyla sürdürülen Karadenizliler Gecesi’nde emeği geçen şimdi başkan ve geçmiş dönem başkanlarını kutladı. 
AYGÜN: ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞE ÖNEM VERİYORUZ
Gecede konuşma yapan diğer bir isim ise KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün oldu. 25.’sini düzenledikleri Karadenizliler Gecesi’nin her geçen yıl daha da güzelleşerek devam ettiğini söyleyen Baki Aygün, çok kültürlülüğe önem verdikleri için geceye katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür plaketi taktim etti.

TALAY VE LERMİ’DEN ‘HORON’ ZİYAFETİ 
25. Karadenizliler Gecesi, Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden Apolas Lermi konseri ile son buldu. Lermi, sahne performansı ile kendisini dinlemeye gelenlerden tam not aldı. Yaklaşık 3 saat süren gecede gönüllerince eğlenme ve horon tepme fırsatı bulan vatandaşlar, sıcak havaya aldırış etmediler. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da vatandaşlara eşlik ederek onlarla birlikte horon tepti.

Okunma 2844 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli