İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 07 Temmuz 2017 00:00

LARNAKALILAR NOSTALJİ YAŞADI

19693593 2329039123987303 2909283568785185405 o

30 Haziran’da başlayan 49. İskele Festivali dün akşam(6 Temmuz) yine olmazsa olmaz ve gelenekselleşen etkinliklerinden bir tanesiyle, Larnakalılar Gecesiyle devam etti. Nostaljinin yaşandığı gecede misafirlere Larnakalılar’a özgü olan nohutlu pilav ile acuva tatlısının yanı sıra kumda kahve ikramı da yapıldı. Siyah beyaz fotoğrafların da sergilendiği gecede kimi zaman duygusal anlar da yaşandı.

GEÇMİŞİ YÂD ETTİLER 
İskele Belediyesi ve Larnakalılar Derneği’nin organizasyonunda Larnaka Türk Kadınlar Birliği’nin de desteğiyle gerçekleşen Larnakalılar Gecesi, İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Misafirlere müzik ziyafetinin sunulduğu gecede Kubilay Aşık, Hasan Uluel, Mehmet Uluel, İbrahim Kurşuniler ve Turgay ile Engin Erzurumlular sahne aldı. 
Halkın yanı sıra konseri izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu eşi Ayşe Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, Larnakalılar Derneği As Başkanı Ülker Fahri, Faal Üyesi Göksel Saydam ve diğer yönetim kurulu üyeleri, Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Fatma Yahyalar ve üyeleri katıldı.

SADIKOĞLU: “LARNAKALILAR GECESİ, ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu gecede yaptığı konuşmasında yıllar önce Larnaka’da Deniz Panayırı olarak başlayan, şimdilerde ise festivale dönüşen, Festivaller festivali İskele Festivali bünyesinde gerçekleşen Larnakalılar Gecesi’nin geçmişi yâd etmek açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Geçmişten günümüze, Larnakalılar Gecesinin düzenlenmesinde katkı koyan herkese şükranlarını sunan Sadıkoğlu, hayatta olmayan büyüklerimizi de rahmetle andı.

FAHRİ: “KAYIP OTOBÜS ANIT PROJESİ HAYATA GEÇECEK” 
Larnakalılar Derneği As Başkanı Ülker Fahri ise Larnakalılar Gecesi’nin 1974 öncesi sahip oldukları sevgi ve saygının halen yaşatmakta olduklarının bir göstergesi olduğunu söyledi. Fahri, Kayıp Otobüs Anıt Projesi’ni de en kısa sürede hayata geçireceklerinin de müjdesini verdi.

YAHYALAR: “GECEYE KATKIDA BULUNMAK BİZİ GURULANDIRIYOR”
Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Fatma Yahyalar da, kuruldukları günden bu yana bir çok etkinliğe imza attıklarını söyledi. Yahyalar, bu yıl 9.’su düzenlenen Larnakalılar Gecesi’ne 2 yıldır katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ALKIŞLAR İSKELELİ MÜZİSYENLER İÇİN
İskele’nin yöresel lezzetlerinden olan Nohutlu pilav ve acuva tatlısının ikram edildiği gecede, İskeleli sanatçılar; Kubilay Aşık, Hasan Uluel, Mehmet Uluel, İbrahim Kurşuniler ve Turgay ile Engin Erzurumlular’ın seslendirdiği şarkılar büyük beğeni ve alkış topladı.

ANI PLAKETLERİ VERİLDİ
Bu yıl 9.’su düzenlenen Larnakalılar Gecesi’nde katkılarından dolayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu başta olmak üzere, Larnaka’nın önemli isimlerine anı plaketleri de taktim edildi.

 
Okunma 2823 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli