İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 07 May 2018 00:00

TURNALAR BİR KEZ DAHA ‘KÖY ŞEHRİN DOĞASIDIR’ DEDİ

31956320 2541772526047294 3725251776950042624 o

İskele Belediyesi’nin lojistik destek verdiği Turnalar Kırsal Köy etkinliğinin 3.’sü dün (6Mayıs) gerçekleştirildi. Turnalar Köyü’nde Turnalar Kültür, Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği etkinlik bir kez daha ‘Köy Şehrin Doğasıdır’ dedirtti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, halasının vefatı nedeniyle katılamazken Asbaşkan Mahmut Yılmazoğulları ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu etkinliğe, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Sağlık Bakanı Filiz Besim, milletvekilleri, Turnalar Köyü Muhtarı Yaşar Okumuş, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit, dernek üyeleri, Turnalar Köy halkı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

3. TURNALAR KIRSAL KÖY ETKİNLİĞİ 
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Turnalar Kırsal Köy Etkinliği, köy şehrin doğasıdır sloganıyla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik gün boyu devam etti. Açılış konuşmasını Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit’in yaptığı etkinlikte sırasıyla Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Başbakan Tufan Erhürman ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay da birer konuşma yaptı. Etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini sunan Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit, İskele Belediyesi’ne ve meclis üyelerine destekleri için teşekkür etti.

ULUÇAY: “KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASINDA ÜRETİM ÖNEMLİ” 
Ülkenin kültürel mirasının korunmasında üretimin önemine değinerek konuşmasına başlayan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, bu kapsamda Turnalar Köyü’nde düzenlenen etkinliğin önemli olduğunu belirtti. Uluçay konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti elbette geleceğini planlamakta, bunu yaparken de bir gelişim planı ortaya koymaktadır. Bu gelişim modeline kalkınmayı gerçekleştirebilmek için de gelişim yerleri organize etmektedir.”

ERHÜRMAN: “KÜÇÜCÜK KÖYDE BÜYÜK BİR UMUT VAR”
Bağlıköy ve Kalavaç köylerinde yapılan etkinliklerle söz konusu köylerin canlandırılarak değer kazandığını anlatan Başbakan Tufan Erhürman ise, Turnalar Köyü’nde de kadınların çabasını gördükten sonra Turnalar Köyü’nün de İskele’nin yıldızı olacağına inanç belirtti. “Her emeği eleştirmekten vazgeçilmeli, küçücük köyde büyük bir umut var; bu eleştirilmez, alkışlanır” diyen Başbakan devamında ise etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

ÖZYİĞİT: “ÖNEMLİ OLAN KÖYLERİMİZİ TANITMAK” 
Etkinliğe katılan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de Önemli olanın bu köyleri diğer beldelerimize tanıtmak ve bu değerleri paylaşmaktır dedi ve yolda çaba harcayan herkesi kutladı.

ŞAHALİ: “BU TÜR ETKİNLİKLERDE KIRSAL VE KENT BİRBİRİNİ TANIYOR”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ise Turnalar’a sahip çıkan ve tanıtımı için çalışmalarda bulunan herkesi kutladı. Şahali ayrıca bu tür etkinliklerin kırsal ve kentin birbirini tanıması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

KÖY ŞEHRİN DOĞASIDIR
Turnalar Köy Meydanı’nda yer alan etkinlikte Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi, Güvercinlik Spor Kulübü Kafkas Oyunları Ekibi, Hint Oyunları Küçükler Ekibi gösteriler sunarken, katılımcılara nostaljik bir gün de yaşatıldı. Birçok standın kurulduğu etkinlikte dövenle harman yapımı, el değirmeni, yün eğirme, çorap örme, küllü suda çamaşır yıkama, bulgur kaynatma, halı dokuma, harup kaynatma, deri içerisinde tuluk ayranı yapımı, dibek taşında buğday dövme, kalburla buğday eleme, kömürde ütü, kil sanatları ve hasır sandalye yapımı da yer aldı. Etkinlikte ayrıca Alevi ve Kültür Derneği Saz Ekibi, Şafağa Özlem Grubu, Arda Gündüz, Sol Anahtarı, Leyla Gedük, Grup Baria, Engin Talay ve Ahmet Çoban da konser verdi.

Okunma 2496 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli