Perşembe, 05 Temmuz 2018 00:00

MARİFETLİ ELLERDEN LEZZETLİ TATLAR

36585203 2594362604121619 1542647330967126016 o

50. Geleneksel İskele Festivali bünyesinde bu yıl 13.’sü düzenlenen Kıbrıs Mutfağından Lezzetler yemek yarışması sonuçlandı. Exotic Hotel sponsorluğunda gerçekleşen yarışmanın birincisi Molehiya yemeğiyle Hatice Dolu oldu.
BİRBİRİNDEN LEZZETLİ YEMEKLERLE DAMAKLARA HİTAP ETTİLER
10 kişinin yarıştığı ancak 3 kadının dereceye girdiği yemek yarışmasında jüri özel ödülüne layık görülen isim ise Betül Işıklar oldu. 2017 birincisi Nadir Oklu, Exotic Hotel Direktörü Hüseyin Mirillo, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Halil Dericioğlu, İskele Belediyesi Zabıta Memuru Bilal Dericioğlu ve Özel Eğitim Öğretmeni Gülten Özfaris’in jüri koltuğuna oturduğu yarışmada dereceye girmeye hak kazanan yemekler ve o lezzetli yemekleri yapan marifetli ellerin sahipleri ise şöyle;
1- Hatice Dolu – Molehiya
2- Rahşan Özdoğdu –Çiçek Dolması
3- Şerif Taş – Bumbar + Bulgur Pilavı

Jüri Özel Ödülü – Betül Işıklar- Enginar Topları + Enginar Göbeğinde Cevizli Mor Lahana

Yarışmacılara ödülleri ve plaketleri İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Huriye Kaşer, Eray Göksan ve Exotic Hotel Direktörü Hüseyin Mirillo tarafından verilirken, Exotic Hotel Dierktörü Hüseyin Mirillo'ya ise teşekkür plaketi verildi. Kıbrıs mutfağından lezzetler yemek yarışmasında dereceye girmeye hak kazanarak birinci olan Hatice Dolu Exotic Hotel’ de konaklama, ikinci Rahşan Özdoğdu 2 kişilik yemek, üçüncü Şerif Taş ise uzak doğu masajı kazandı. Jüri özel ödülünün sahibi Betül Işıklar’a ise plaket taktim edildi.