İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • BARIŞ VE ÖZGÜRLÜĞÜN 44.YILI İSKELE’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Cuma, 27 Temmuz 2018 00:00

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜĞÜN 44.YILI İSKELE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

37564179 2613942065497006 5417824197038571520 o

Barış ve Özgürlüğün simgesi, 20 Temmuz İskele’de coşkuyla kutlandı. Mutlu Barış Harekâtı’nın 44. yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı önünde başlayan tören, İskele Ecevit Meydanı’ndaki resmigeçit töreni ile son buldu. Resmigeçit ile son bulan törende günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma yapıldı, şiirler okundu.
ATA’YA VE AZİZ ŞEHİTLERE SAYGI ATATÜRK ANITI’NDA YAPILDI 
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 44. yıldönümü İskele’ de 2 ayrı törenle kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı’ndaydı. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam etti.
RESMİGEÇİT TÖRENİ ECEVİT MEYDANI’NDA
Atatürk Anıtı’nın ardından ikinci tören Ecevit Meydanı’ndaydı. Buradaki tören, İskele Kaymakam Muavini Necmi Karakılıç, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Yarbay Mustafa Horkal’ın halkı selamlayarak, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlaması ile başladı.
ÖZTÜRK: “MUTLU BARIŞ HAREKÂTI, ANAVATAN GÜVENCESİNİ BERABERİNDE GETİRDİ”
Tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanmasının ardından törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Yüzbaşı Aziz Öztürk yaptı. Halkın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Öztürk, Mutlu Barış Harekâtının tarihi geçmişinden notlar aktardı. Piyade Yüzbaşı Öztürk konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: ‘‘Türk ulusunun tarihi kutlanacak olaylarla doludur. Ancak Kıbrıs Türk Halkı açısından 20 Temmuz 1974 gerçeğinin apayrı bir anlamı ve önemi vardır. Çünkü Mutlu Barış Harekâtı, sadece o günlerdeki kötü durumu tersine çevirmekle kalmamış, bir anavatan güvencesini de beraberinde getirmiştir. Kıbrıs Türk Halkı’nın kötü kaderini yenerek aydınlığı yakaladığı gün olan 20 Temmuz, özgürlüğe ve insanca yaşama sahip onurlu bir toplum olarak varlığımızın pekiştirildiği ve dünyaya ilan edildiği şahlanış günüdür.” dedi.
GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN ŞİİRLER OKUNDU
İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Ekibi ve Kuzeyin Yıldızları Ekibi gösterilerinin ardından İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Aynur Aydın ’20 Temmuz Sabahı’ ve Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Nilgün Esin Çıtak ‘Kıbrıs Bağımsızlık Marşı’ isimli günün önemine uygun şiirleri okudular.
İSKELE’DEKİ TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SON BULDU
Atatürk Anıtı ve İskele Ecevit Meydanı’ndaki törenlerde; İskele Kaymakam Muavini Necmi Karakılıç, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Tank Yarbay Hakan Daşdan, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri de hazır bulundu. Tören, resmigeçidin ardından, İskele Belediyesi Gazinosu’ndaki bayram kutlaması ve izaz ikram ile son buldu.

Okunma 2747 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli