İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 21 Aralık 2018 01:00

RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

48382566 2754420414782503 2220211673547931648 o

RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ
Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde çok değerli bir yere sahip olan şehitlerimiz, rahmet, minnet ve şükranla anılıyor. 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında, ada genelinde olduğu gibi İskele’de de tören ve etkinlikler düzenleniyor.

İSKELE’DE TÖREN DÜZENLENDİ 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz unutulmadı. 21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi şehitlerimiz için İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenklerin sırasıyla anıta konmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Bekirpaşa Lisesi’nden Tarih Öğretmeni Serap İlktaç ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Ali Özüak yaptı.

ÖZÜAK: “TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR”
“Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek konuşmasına başlayan, Piyade Yüzbaşı Özüak, enosis hayaliyle yaşayan ve halen bu hayalle yaşamakta olan Rum-Yunan ikilisinin bu hayali gerçekleştirmek uğruna akritas planını uygulamaya başladıkları ve yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden masum insanlarımızı katlettikleri günün 55. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi. Özüak konuşmasının devamında şunlara yer verdi:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğe yön veremez ve yok olmaya mahkûmdur’ bu nedenle geçmişi unutmadan, gelecek nesillerin bunları bilerek sağlam adımlarla ileriye yürümesi için bu günlerin hatırlanması, anlatılması ve anılması çok önemlidir. Bilinmesini isterim ki bizler sahip olduğumuz her şeyi şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bayrağımıza kanlarıyla al rengini, canlarıyla ak rengini veren kahraman şehitlerimiz, aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun’’ dedi.

ŞEHİTLER ŞİİRLERLE ANILDI
Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Serap İlktaç’ın da günün anlam ve önemine uygun konuşma yaptığı törende ‘Yüzbaşım’ isimli şiiri Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Akile Çelebi, ‘Karanlık bir gece’ isimli şiiri İskele Ticaret Lisesi’nden Edanur Karakaş, ‘Şehit Çocuğunun Deyişi’ isimli şiiri ise Bekirpaşa Lisesi’nden Yağmur Akkılıç okudu.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA OKUNDU
Törene İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milletvekilleri Mesut Genç ile Yasemin Öztürk, KTBK Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz,, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, okullar ile öğrenciler katıldı. Tören Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü’nün şehitlerimiz anısına okuduğu dua ile son buldu.

 
Okunma 1957 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli