İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 04 Temmuz 2019 00:00

HALK DANSLARI FESTİVALİ 24 YAŞINDA

65631979 2915931061964770 205487053805191168 o

FESTİVAL GALA GECESİYLE SON BULDU 
51. Geleneksel İskele Festivali bünyesinde bu yıl 24. Yaşını kutlayan İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali, dün akşam GALA gecesi ile son buldu. İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece Diyalog TV ekranlarından naklen verildi. Gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Şili, Arjantin, K. Makedonya, Kırgızistan ve Kazakistan gelen ekipler gösteriler sundu.

RENKLER VE KÜLTÜRLER İSKELE’DE BULUŞTU
Renkler ve Kültürler İskele’de buluşuyor sloganıyla 28 Haziran’da başlayan İskele Belediyesi 24. Uluslararası Halk Dansları Festivali, dün akşam ki gala gecesi ile tamamlandı. İskele Belediyesi’nin katkılarıyla, İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın himayelerinde düzenlenen geceye Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Başbakanlık müsteşarı Suat Yeldener, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Müdür Vekili, CIOFF yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği gala gecesi, büyük beğeni topladı.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI 
Büyük bir özveriyle hazırlanan gecede KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra; Şili, Arjantin, K. Makedonya, Kırgızistan ve Kazakistan gelen ekipler gösteriler sundu. KKTC adına İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun açılış gösterisini yaptığı gecede Erenköy Lisesi Dans Grubu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de yer aldı.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN
Toplam 14 dalda ödülün verildiği İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Gala gecesinde birincilik ödülü ise Türkiye ekibinin oldu. Türkiye koreografi ve en iyi erkek dansçı ödülünün de sahibi oldu. İskele özel ödülünün sahibi ise KKTC’ye ilk kez gelen Arjantin ekibinin oldu.

KATEGORİLER VE ÖDÜL ALANLAR 
1.’lik ödülü – TÜRKİYE
2.’lik ödülü – ŞİLİ
3.’lük ödülü – ARJANTİN 
En iyi performans ödülü – ŞİLİ
En iyi koreografi ödülü – TÜRKİYE
Festival ödülü – KUZEY MAKEDONYA
Halk Ödülü – ARJANTİN
Otantik grup özel ödülü – KUZEY MAKEDONYA 
İskele özel ödülü – ARJANTİ N
Onur ödülü – KIRGISİZTAN
Jüri özel ödülü – KIRGIZİSTAN
En iyi kadın dansçı ödülü – KAZAKİSTAN
En iyi müzik ödülü – ŞİLİ 
En iyi erkek dansçı ödülü – TÜRKİYE

Okunma 2051 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli