İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 21 Ağustos 2019 00:00

KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDALAR

68986202 2957249447832931 7651433823497879552 o

KARDEŞLİK GÖRÜŞMESİ İÇİN İSKELE’DE BULUŞTULAR
İSKELE BELEDİYESİ İLE MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ ‘KARDEŞ ŞEHİR’ GÖRÜŞMESİ YAPTILAR
SADIKOĞLU: “KARDEŞ BELEDİYELERİMİZ VİZYONUMUZUN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”
KARDEŞ ŞEHİR SAYIMIZ 9'A ÇIKIYOR
İskele Belediyesi’nin kardeş şehirlerine bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul Büyükçekmece, Beykoz ve Pendik, Ankara Mamak, Kütahya, Samsun, Antalya Finike ve Trabzon Ortahisar’ın ardından Mersin Yenişehir Belediyesi’yle de kardeş olma yolunda ilk adımlar atıldı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit beraberindeki heyet ile birlikte Kıbrıs’a geldi. Kardeşlik görüşmesi için İskele’ye gelen ve burada İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret eden Özyiğit, İskele ile kardeş şehir olmak için gerekli prosedürlerin tamamlanması için düğmeye bastıklarını söyledi. Görüşmede aslen İskeleli olan KKTC Mersin eski konsolosu Ayşe İnanıroğlu’nun yanı sıra İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Huriye Kaşer, İsmail Y. Osum, Halil Dericioğlu, Çağan Coşkuner ile Sefa Kurukafa ve İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni KKTC CIOFF Başkanı Özlem Kadirağa da hazır bulundu.

İSKELE BELEDİYESİ İLE MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ ‘KARDEŞ ŞEHİR’ GÖRÜŞMESİ YAPTILAR
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu dün(20 Ağustos) öğle saatlerinde Mersin’den gelen misafirlerini makamında ağırladı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, Özel Kalem Müdürü Oğuzhan Karayiğit ve beraberindeki heyet, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile görüştüler. Öncesinde İskele Belediyesi Kültür Evi’ni ziyaret eden Özyiğit ve beraberindekiler burada bulunan Kıbrıs’a özgü el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı bölümü ilgiyle inceledi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ TANITTI
Gönül bağı 
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Başkan Sadıkoğlu’nu ziyaretinde, Yenişehir Belediyesi’ni tanıttı. Kısaca bilgi veren Özyiğit, İskele ile kardeş şehir olmak için gerekli prosedürlerin bir an önce tamamlanması için düğmeye bastıklarını ifade etti. Şahane bir sahile sahip olan İskele’yi çok beğendiklerini de ifade eden Özyiğit, Başkan Sadıkoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.

SADIKOĞLU: “KARDEŞ BELEDİYELERİMİZİN VİZYONUMUZUN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”
Kabulde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da İskele’yi tanıttığı misafirlerini İskele’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. “Biz yarım ekmeğimizi bile paylaşmayı bilen bir toplumuz” sözünü bir kez daha hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, kardeşliğin de bu açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Başkan Sadıkoğlu, renkler ve kültürlerin buluşma noktası İskele Belediyesi ile Mersin Yenişehir Belediyesi’nin kardeş olmasıyla birlikte güzel işlere imza atacaklarına olan inancını da dile getirdi. Konuşmasının sonunda ise kardeş belediyelerin sosyal ve kültürel açıdan vizyonlarının gelişmesine katkı koyduğunu vurguladı.

BAŞKAN VE HEYETİNE CEVİZ MACUNU İKRAM EDİLDİ
İki başkan da görüşmenin tamamlanmasının ardından görüşmenin anısına birbirlerine hediye takdiminde bulundular. Öte yandan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindekilere Kıbrıs’a özgü Ceviz Macunu ikram edildi.

KARDEŞLİK KISA SÜREDE TESCİLLENECEK
İskele Belediyesi ile Mersin Yenişehir Belediyesi’nin önümüzdeki ay içerisinde kardeşlik protokolüne imza atması bekleniyor. İmzalanan protokolle birlikte İskele’nin kardeş belediye sayısı 9’a çıkmış olacak.

 
Okunma 2032 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli