İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 30 Eylül 2021 00:00

KORONA MESAİSİ OKULLARDA SÜRÜYOR

 

243802835 3709893459235189 1356024439403798493 n

KORONA MESAİSİ OKULLARDA SÜRÜYOR
ZABITA BİRİMİ, OKUL KANTİNLERİNİ MERCEK ALTINA ALDI
KANTİN İŞLETMECİLERİNİN VE ÇALIŞANLARININ AŞI KARNELERİ VE TEST SONUÇLARI DA KONTROL EDİLDİ
Korona mesaisini sürdürün İskele Belediyesi Zabıta Birimi, 2021-2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlamasıyla birlikte okul kantinlerini de mercek altına aldı. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için, denetimlerini okul kantinlerinde sürdüren Zabıta Birimi, kantinlerin temizliğini ve satışa sunulan gıda ürünlerinin taze olup olmadığını titizlikle inceledi. Kantin işletmecilerinin ve çalışanlarının hijyen kuralları, maske kullanıp kullanılmadığının yanı sıra aşı karneleri ile PCR/Antijen test sonuçlarını da yakından gözlemleme fırsatı buldu.
Zabıta Birimi, okul kantinlerini mercek altına aldı
Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesi ile birlikte korona mesaisini aralıksız sürdüren İskele Belediyesi Zabıta Birimi, yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte İskele’deki okulları da denetlemeye başladı. Eğitim öğretim yılına pandemi kuralları çerçevesinde başlayan okulları mercek altına alan zabıta birimi, kantinlerin temizliğini ve satışa sunulan gıda ürünlerinin taze olup olmadığını titizlikle inceliyor. Kantin işletmecilerinin ve çalışanlarının sağlık karnelerini de kontrol eden Birim, hijyen,sosyal mesafe kuralı ile maske kullanıp kullanılmadığını yanı sıra kantin işletmecileri ve çalışanlarının aşı karneleri ile PCR/Antijen test sonuçlarını da kontrol ediyor.
Eksiklerin giderilmesi için süre verildi
İskele’de bulunan okullara giderek burada, çocukların alışveriş yaptığı okul kantinlerini denetleyen İskele Belediyesi Zabıta Birimi, eksik gördüğü konularda kantin işletmecilerini yazılı uyarıda bulunarak eksiklerin giderilmesi konusunda 10 iş günü süre verirken, kurallara uyan kantincilere ise teşekkür etti. Denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma izinleri, çalışan sayısı, çalışanların sağlık karneleri ve geçerlilik süreleri, raflar ,derin dondurucular ve buzluklarda bulunan gıda ürünlerinin son kullanma ve imalat tarihleri de kontrol edildi.
Denetimlerin ardından konuşan Zabıta Birim Sorumlusu Bilal Dericioğlu, okul kantinlerini denetimi sırasında çalışanların maske kullanımına, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyup uymadıklarını kontrol ettiklerini söyledi. Dericioğlu denetimlerde ayrıca kantin işletmecilerinin ve çalışanlarının aşı karneleri ile PCR/Antijen test sonuçlarına da bakıldığını belirtti. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını, birkaç uyarı dışında genel anlamda denetimden memnun kaldıklarını ifade eden Dericioğlu, insan sağlığını birebir ilgilendiren tüm işletmeleri kontrol etmeye devam edeceklerini vurguladı. Vatandaşlara da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Zabıta Birim Sorumlusu, gördükleri herhangi bir olumsuzluk karşısında kendilerine Alo Zabıta Hattı (0548 810 11 16) üzerinden 7/24 ulaşabileceklerini hatırlattı.
Okunma 966 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli