İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 08 Temmuz 2024 00:00

HAZİRAN 2022’DEKİ YANGINI UNUTMADIK!

450085324 910063851160929 5545894433075113448 n

 

HAZİRAN 2022’DEKİ YANGINI UNUTMADIK!
EKİPLER, AĞILLAR’DAKİ YANGININ BÜYÜMEMESİ İÇİN İNSANÜSTÜ ÇABA HARCADI
YANGINDA BİN DÖNÜMLÜK ARAZİ ZARAR GÖRDÜ
SADIKOĞLU: “EKİPMAN EKSİKLİĞİ OLMASAYDI DAHA KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLEBİLİRDİ”
Dün öğleden sonra başlayan, kontrol altına alındıktan sonra soğutma işleminin başladığı Ağıllar Köyü’ndeki yangının, gece saatlerinde yeniden alev alması ekipleri seferber etti. Bu sabahın erken saatlerine kadar yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipler, deyim yerindeyse insanüstü çaba harcadı. Ancak her yangında olduğu gibi bu yangında da canlarına bile hiçe sayarak yangını söndürme çalışmalarına katılan İtfaiye personelinin araç ve ekipman eksikliği dikkat çekti. Yangın çıktığı ilk andan itibaren çalışmaları yerinde takip eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu konuyla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a yaptığı açıklamada bölgedeki itfaiye personelin işin ehli kişiler olduğuna dikkat çekti ancak “İtfaiyemizin elinde dağlık arazilere erişecek araçlar olsaydı, bu yangın çok daha kısa sürede söndürülebilirdi” dedi.
EKİPLER, AĞILLAR’DAKİ YANGININ BÜYÜMEMESİ İÇİN İNSANÜSTÜ ÇABA HARCADI
Ağıllar Köyü’nün dağlık kesiminde 7 Temmuz Pazar günü öğle saatlerinde başlayan yangın, bin dönümlük arazinin hasar görmesine neden oldu. Kontrol altına alındığı açıklandıktan sonra soğutma işleminin yapıldığı bölgedeki yangın gece geç saatlerde yeniden alevlendi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye, sivil savunma, asker, polis, orman dairesi personellerine sivil vatandaşlar da eşlik etti. İş makineleri ve su tankerlerinin yangın bölgesine akın ettiği yangın, ancak sabaha karşı etkisiz hale getirilebildi.
Yangını söndürme çalışmalarını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ilk andan itibaren takip ederken, KTBK Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, GKK Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da çalışmalar sırasında bölgedeydi. TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da gelişmeleri yaptığı telefon görüşmeleri ile an be an takip etti. Çalışmalara çevre belediyeler de ekipmanlarıyla destek gönderdi.
YANGIN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE KONTROL ALTINA ALINABİLDİ
SADIKOĞLU: “EKİPMAN EKSİKLİĞİ OLMASAYDI DAHA KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLEBİLİRDİ”
Bölgede iki kez üst üste çıkan yangın, ekipleri de seferber etti. Arazinin engebeli ve dağlık olması yangını söndürmeyi güçleştirse de ekipler pes etmedi. Engebeli araziler için büyük önem arz eden iş makineleri de bölgeye gelerek, yangın söndürme çalışmalarında büyük görev üstlendi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Ağıllar bölgesindeki yangının ardından açıklama yaptı ve İtfaiye, Sivil Savunma, Belediye personelinin ve askerin hummalı çalışmalarıyla yangının kontrol altına alınabildiğini belirtti. İtfaiye biriminin araç ve ekipman eksikliklerine dikkat çeken Sadıkoğlu, bölgedeki itfaiye personelinin işin ehli olduğunu ve gösterdiği üstün performans sayesinde yangınların kontrol altına alınabildiğini belirtti, “İtfaiyemizin elinde dağlık arazilere erişecek araçlar olsaydı, bu yangın bu noktalara gelmeden önlenebilirdi.” dedi. Sadıkoğlu, özellikle yangın süresince tüm imkansızlıklara rağmen İskele İtfaiyesi personelinin üstün gayret gösterdiği ve profesyonel bir şekilde çalıştığını söyleyerek, birimin araç anlamında büyük bir eksiklik içerisinde olduğunu gözlemlendiğini, mevcut araçlara yeterli hizmeti veremediğini, dağlık olan kesimlere erişemediğini ifade etti.
SADIKOĞLU: “DAHA DİKKATLİ VE DUYARLI OLMALIYIZ”
Yangının yol kenarında ekili bir tarlada başlamış olmasının, yangın sebebinin atılan bir sigaradan olabileceği yönünde tespitleri olduğunu ancak bunun kesinleşmediğini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, halka özellikle içinde bulunulan sıcak havalarda çok daha dikkatli ve duyarlı olunması çağrısında bulundu. Sadıkoğlu, yangın ve olası afetlere ilişkin bölgede bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ettiklerini ve özellikle yangın olasılığının azaltılması için yol kenarındaki tarlaların biçilmesinin önemine vurgu yaptıklarını söyleyerek, “önce tedbir” dedi. Sadıkoğlu, bu süreçte kenetlenen, anında seferber olan tüm yetkili birimlere ve bölge halkına teşekkür etti.
Okunma 410 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli