İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE’DE ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ’ DÜZENLENDİ
Çarşamba, 21 Ekim 2015 00:00

İSKELE’DE ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ’ DÜZENLENDİ

DSC_0027_1.JPG

İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi, “Sağlıklı Yarınlar İçin Farkındalık” semineri düzenledi. İskele Belediyesi’nin katkıları ile Yuvam Anakucağı’nın organize ettiği, İskele ve beldelerinde yaşayan anne babalara yönelik düzenlenen seminer dün akşam (20 Ekim) Atatürk Kültür Merkezi’nde yer aldı, semineri dalında uzman doktorlar yönetti.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Alanında uzman doktorlar; Çocuk hastalıkları ve çocuk onkoloji uzmanı Doç. Dr. Kudret Çağlar, Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Tunçbilek,  Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Erdem Beyoğlu ile Beslenme Uzmanı Diyetisyen Mehmet Miralay’ın birlikte yönettiği seminer, tam not aldı. Birçok doğru bilinen yanlışın gün yüzüne çıktığı seminere İskele Belediyesi As Başkanı Mahmut Yılmazoğulları, Meclis Üyeleri Sefa Kurukafa ve Seymen Yılmaz ileYuvamAnakucağı Müdürü Nermin Çakırlı’nın yanı sıra çok sayıda anne baba ve anne baba olmaya aday çiftler katıldı.

ÇAĞLAR: “GEREKSİZ İLAÇ KULLANIMINDAN SAKININ”

İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan seminerde konuşan Doç.Dr. Kudret Çağlar, kış mevsimine girerken dikkatli olunması konusunda ebeveynleri uyardı. Özellikle öksürük, ishal ve kusmalarda ailenin yapabileceği pratik ve hayati bilgiler veren Çağlar, gereksiz ilaç kullanımının iç organlara hayati önemde zarar verdiğine dikkat çekti. Ebeveynlere çocuklarının ağız ve burun temizliklerini sık sık yapmalarını da tavsiye eden Kudret Çağlar, hastalıkların yayılmasını önlemede en etkili yolun öpüşmekten kaçınmak olduğunu söyledi. Doç.Dr. Kudret Çağlar ayrıca ellerin de bol bol sabunla yıkanması gerektiğini sözlerine ekledi.

SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ise, çocuklarda bademcik, bademcik ameliyatı ne zaman yapılmalı; sinüzit; geniz eti ve kulak iltihabı konularında bilgi verdi.

Seminerde konuşan, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Erdem Beyoğlu da çocuk yetiştirmek, uygun ebeveyn davranışları, çocuklara yaklaşım, çocuklarda sık görülen davranışsal sorunları üzerinde durdu.

Beslenme Uzmanı Diyetisyen Mehmet Miralay’ın ise gündem maddesi çocuklarda doğru beslenme, obezite, sık yapılan yanlışlar, ülkemizdeki durum ve ailelerin yaklaşımlarına değindi.

İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan ve vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği seminer, 

Seminer, anne baba ve anne baba olmaya aday çiftler tarafından yöneltilen soruların yanıtlanması ile son buldu

Okunma 6948 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli