İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 24 Kasım 2017 01:00

KKTC’DE İLKE İMZA ATACAK MÜZEDE SONA YAKLAŞILDI

23845864 2423796647844883 7971337309011977183 o

KKTC’de daha önce yapılmayan, birçok ilki bünyesinde barındıracak, İskele Arkeoloji Müzesi’nde sona yaklaşıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından imzalanan protokol gereği, yakın bir zamanda açılması planlanan Müze ile birlikte İskele ’ye Turizm Tanıtma Birimi ile Eski Eserler Şubesi de açılacak.

BAŞKAN SADIKOĞLU: MÜZEMİZ, DİĞER TÜM MÜZELERDEN FARKLI
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele’de açılacak müzenin KKTC’de bulunan tüm müzelerden farklı olacağına dikkat çekti: “Arkeoloji müzesinde Neolitik dönemden tutun da Roma dönemine kadar olan bütün eserler sergilenecek. Ancak diğer arkeoloji müzelerine göre bizim müzemizin farkı vitrinde sergilenecek olan eserlerin arka fonunda simülasyon o dönemi canlandıran resimlerle süslenecek.”

İskele İlçesi’ne kazandırılacak müzenin İskele ve Karpaz bölgesinde açılacak ilk arkeoloji müzesi olacağına da dikkat çeken Sadıkoğlu, müzenin açılışı yaklaştıkça heyecanlarının da arttığını söyledi.

SADIKOĞLU: “ŞİMDİDEN ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR”
İskele Çarşı Merkezi’ndeki otantik çalışmaların da İskele’ye gelecek turistlerin ilgisini çekecek şekilde devam ettiğini de söyleyen İskele Belediye Başkanı, açılışı henüz gerçekleşmemesine rağmen meraklıların akınına uğradığını belirtti: “Çalışmalar devam ederken ara ara gelen ziyaretçiler ve onların sosyal medyadaki paylaşımları sayesinde müzemiz şimdiden ziyaretçi akınına uğruyor. İlgili turizm şirketleriyle yapmış olduğumuz anlaşmayla, müzemizin açılışından hemen sonra günde ortalama 10-15 otobüs turistin İskele’mizi ziyarete geleceği inancındayız. Bununla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Dolayısıyla İskele esnafımıza da büyük bir katkısı olacağı inancındayım.”

KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR 
Hasan Sadıkoğlu konuşmasının sonunda İskele’ye arkeoloji müzesi kazandırma adına büyük uğraşlar veren İskele Belediyesi’nin çabalarına kayıtsız kalmayan başta Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu olmak üzere, katkısını esirgemeyen Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli’ye, Mağusa Eski Eserler Dairesi Müdürü Hasan Tekel’e ve tarihi duvarlara resmeden ressam Adalet Dadasev ile tüm çalışanlara teşekkür etti.

Okunma 2957 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli