İskele

Adalet Olası Kast ile Gelecek!

  Adalet Olası Kast ile Gelecek! Şampiyon Meleklerimiz için İskele'de tek yürek olduk @sampiyonmelekleriyasatmadrnk

Monday, 23 December 2024

LARNAKA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

  LARNAKA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI TATAR: “FEDERASYON DEFTERİ KAPANDI” SADIKOĞLU: “KAHRAMANCA MÜCADELE...

Monday, 23 December 2024

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

  ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağımsızlığı kazandıran, Kıbrıs Türkü’nü...

Saturday, 21 December 2024

23 Aralık Pazartesi günü saat 18.00’da, İskele Lokum Çemberi önünde buluşuyoruz.

  23 Aralık Pazartesi günü saat 18.00’da, İskele Lokum Çemberi önünde buluşuyoruz. Bu nöbet, yalnızca Şampiyon Melek...

Saturday, 21 December 2024

Şehitlerimizi;rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz

  Şehitlerimizi;rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz #21Aralık #SehitlerHaftası

Saturday, 21 December 2024

ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ ALTIN MADALYASINI BAŞKANLA PAYLAŞTI

  ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ ALTIN MADALYASINI BAŞKANLA PAYLAŞTI ÖZLEM KADİRAĞA, BAŞKAN HASAN SADIKOĞLU’NU MAKAMINDA ZİYAR...

Thursday, 19 December 2024

Ergazi Köyü'müzden herkese günaydın

  Ergazi Köyü'müzden herkese günaydın Salime Teyzemiz, yine harika bir esere imza atıyor Atatürk sevgisini her fı...

Thursday, 19 December 2024

Bölgemizde yaşayan yabancı dostlarımız; her yıl lojistik destek verdiğimiz geleneksel Noel etkinliğinde buluşacak.

  Bölgemizde yaşayan yabancı dostlarımız; her yıl lojistik destek verdiğimiz geleneksel Noel etkinliğinde buluşacak....

Thursday, 19 December 2024

SADIKOĞLU’NUN OKUL HASSASİYETİ

  SADIKOĞLU’NUN OKUL HASSASİYETİ ÇAYIROVA İLKOKULU’NDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ İskele Belediyesi, belediye sınırları dah...

Thursday, 19 December 2024

KADINLAR ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR

  KADINLAR ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR İSKELE KÖY KADIN KURSU, BAŞKAN SADIKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ İskele ve köylerinde bulun...

Thursday, 19 December 2024

MAARİF ANAOKULU’NU AĞIRLADIK

  MAARİF ANAOKULU’NU AĞIRLADIK ÇOCUKLAR, BAŞKAN AMCALARI İLE BİR ARAYA GELDİ Bölgemiz sınırlarında bulunan okulla...

Tuesday, 17 December 2024

deniz yildizi midye


  1. Art & Culture Activities
  2. Tenders
  3. Projects
  4. Polls

Kuzey Kıbrıs

 north-cyprus-mapDoğu Akdeniz’de bir ada olan Kıbrıs, Sicilya ve Sardunya'dan sonra gelen üçüncü büyük adadır. 70 km kuzeyde Türkiye, 100 km doğudaki komşusu Suriye, 370 km güneyde Mısır, kuzeybatıda 950 km uzaklıkta Yunanistan ve 170 km Güneydoğu’da Lübnan ve İsrail ile komşu olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasının yüzölçümü 9251 km karedir. Kuzey Kıbrıs 3355 km kare Güney Kıbrıs ise 5896 km karedir.

Kıbrıs Adası 1963 ve 1974 yılları arasında, Türk ve Rum toplumlarının kültürel farklılıklarından dolayı, aralarında oluşan sürtüşme bir savaş haline dönüşmüştür. Türkiye’nin askeri müdahalesi ile 1974'de Kıbrıs Adası birbirinden ayrı iki bağımsız devlete bölünmüştür. Kuzeyde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güneyde ise Kıbrıs Rum Yönetimi bulunmaktadır.

Kıbrıs, Akdeniz'deki üçüncü büyük adadır. Sicilya ve Sardunya'dan küçük ama Korsika ve Girit'ten daha büyüktür. Bütün adanın yüzölçümü 3,584 mil kare (9,250 kilometre kare)'dir.

Ada nüfusunun %96'sını teşkil eden Türk ve Rum toplumlarının kültür ve dil farklılıklarından kaynaklanan ve 1963-1974 yılları arasında 11 sene süregelen toplumsal Sürtüşme ve savaşların neticesinde, Türkiye'nin "Barış Harekatı" olarak adlandırılan askeri müdahalesi ile Kıbrıs adası, 1974 ten bu yana iki bağımsız devlete bölünmüştür. Kıbrıs'ın Kuzeyine hakim olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güneyine hakim olan Kıbrıs Rum Yönetimi "Yeşil Hat" olarak bilinen ve başkent Lefkoşa'nın ortasından geçen sınırla birbirinden ayrılmaktadır.

Kuzey Kıbrıs

15.11.1983 yılında kuruldu

Başkent: Lefkoşa

Yüzölçümü: 3.355 km2

Popülasyon: 264.169

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak anılır.

">http://www.youtube.com/embed/4yZtXO95YXA{/iframe}

Coğrafi Bölgeler

Kıbrıs, 1974'den sonra kuzey ve güney olarak ayrılmıştır. Şimdi Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyinde, Kıbrıslı Rumlar da adanın güneyinde yaşamaktadırlar. İki bölgenin de başkenti olan Lefkoşa'yı ayıran, "Yeşil Hat" diye bilinen bir sınır, iki devleti birbirinden ayırmaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yaklaşık 160 km uzunluğundadır ve en geniş bölgesi 65 km'dir. Toplam yüzölçümü 3,550 km (1,357 mil kare) karedir ve bu yaklaşık tüm adanın %36 kadarıdır. Kuzey Kıbrıs yönetim olarak beş ilçeye ayrılmıştır. (Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, ve İskele.) Başlıca altı yerleşim yeri vardır: Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Lefke ve İskele. Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkentidir.

İklim

Kıbrıs Adasında tipik Akdeniz iklimi yaşanmaktadır. Yazlar (Haziran'dan Eylül'e) kuru ve sıcak, kışlar (Kasım'dan Mart'a) genelde yağışlı ve ılık geçer. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri ılık ve hoştur. Yıllık ortalama sıcaklık 20°C (68 F)'dır. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 30°C (90 F) üzerinde , en soğuk aylarda ise(Ocak ve Şubat) 10°C (50 F)'dır.

Nüfus

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin nüfusu, 1997 sayımına göre, yaklaşık 200,000'dir. Nüfusun yüzde 55'i şehirlerde yaşar. 1997 sayımına göre şehirlerdeki nüfus dağılımı tabloda verilmiştir:

Bitki Örtüsü ve Doğa: Flora ve Fauna

Kıbrıs'ta doğa, Kasım ayında, ilk yağmurlardan sonra uyanır. Her taraf yeşil bir bitki örtüsü ile kaplanır. Kırmızı laleler, sarı papatyalar, siklamenler bütün ovaları süsler. Gerçekten görülmesi gereken görüntülerle doludur.

HELIANTHEMUM OBTUSIFOLIUM

Pasaport ve Vize

Herhangi bir pasaport ile Kuzey Kıbrıs'a gelinebilir. Girişte en fazla 3 aylık bir vize verilmektedir. Sürenin uzatılması için KKTC Muhaceret Dairesi'ne başvurulabilir. 16 yaşına kadar olan çocuklar ebeveynlerinin pasaportuyla girebilirler.

Aşı

Aşı olunması şartı yoktur.

Gümrük

Kuzey Kıbrıs'a gelen turistlerin şahsi eşyalarına ve gıda maddelerine gümrük uygulaması yoktur. Turistler beraberlerinde 400 sigara karşılığı tütün veya puro ile bir şişe alkollü içki ve parfüm getirebilirler. KKTC'de bulunan Arkeolojik ve Tarihi Eserlerin KKTC'den çıkarılması yasaktır.

Dil

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde resmi dil Türkçe'dir. Ama İngilizce de yaygın olarak anlaşılmakta ve konuşulmaktadır.

Konaklama

KKTC'de beş yıldıza kadar otellerin yanı sıra Otel-Apartmanlar, Tatil Köyleri, Kamplar, ve pansiyonlar farklı zevklere ve bütçe arayışlarına cevap verir niteliktedir. Turistik tesislerin çoğu Girne ve Gazimağusa bölgelerinde yoğunlaşmıştır. Ama muhteşem Karpaz Yarımadası'nın yakın zamanda çok gelişeceği unutulmamalıdır.

Avrupa standartlarında 5, 4 ve 3 yıldızlı oteller arasında seçme yapma şansına sahipsiniz. Çeşitli bölgelerde pansiyonlar ve hanlar da mevcuttur. Ayrıca, tipik Kıbrıs köylerinde kiralık villalar da bulunabilir.

Sahil

Mayıs ve Ekim ayları arasında ortalama deniz suyu sıcaklığı 24C olan KKTC sahilleri, lokanta, kafeterya, bar gibi tesislerin yanı sıra şemsiye ve diğer ihtiyaçları karşılayacak olanaklara sahiptir. Ayrıca Su kayağı, Muz, Ringo, Jet-ski, Paraşüt, Sörf, v.b. her türlü aktivite ile animasyonlar da mevcuttur.

Çarşı ve Alışveriş

Kuzey Kıbrıs pazarında, Avrupa ve yerli malların yanı sıra Kıbrıs'ın kendine özgü el sanatlarını da TL karşılığı bulabilirsiniz. . Satıcılar konuksever ve hoşsohbett olmaları alışverişi çok zevklidir yapmaktadır. Hediyelik eşya mağazalarında bakırdan, gümüşten ve bronzdan yapılmış eşyalar satılmaktadır. Türk bebekleri, nargileler ve tavla setleri kolayca bulunabilir. Altın mücevher, deri elbiseler ve kumaşlar oldukça ucuz fiyatlarla satılmaktadır. Fiyatlar genelde sabittir ve pazarlık yapılmaz. Mağazaların büyük çoğunluğu 8:00 - 13:00 ve 15:30 - 20:00 saatleri arasında açıktır. Diğer Akdeniz ülkelerinden farklı olarak, seramik dışındaki el sanatları ve el işleri özel mağazalarda satılır.

Lütfen Dikkat !!! Eski eserlerin ülke dışına çıkarılması yasal değildir ve çok büyük cezası vardır.

Gece Hayatı

Sakin ve dinlendirici bir tatil için ideal olan Kuzey Kıbrıs’ta gece hayatı çok hareketli olmamakla birlikte, genellikle sahil kasabalarına yoğunlaşmış az sayıda diskotek, bar ve gece kulübü nün yanında aralarında Hint, Çin, Fransız ve İtalyan restoranlarının da bulunduğu yeterli sayıda restoran vardır. Yaz mevsimi boyunca Girne limanını çevreleyen restoran ve barlarda romantik bir atmosfer içinde keyifli akşamlar geçirebilirsiniz. Birçok büyük restoran sezon içinde canlı müzik ve eğlence geceleri düzenler. Bunun yanında büyük hotellerin Kumar gazinoları meraklılar için sabaha kadar açıktır.

Müzeler

Yaz sezonu boyunca (Mayıs - Ekim), müze açılış saatleri değişebilir. Bu sebeple, bilgi için Müzeler ve Eski Eserler Dairesi'ne (00- 90- 392- 227 2916) başvurmanız önerilir. Kışta, müze açılış saatleri şöyledir: 9:00-13:00 ve 14:00-16:45. Müzeler resmi tatillerde kapalıdır.

Acil Telefonlar (Gazimağusa için)

Orman Yangın 177,
Polis İmdat 155,
Acil Servis 112.
Hastane 366 5328
Yangın 199
Elektrik 366 5514

Trafik ve yerel ulaşım

Kıbrıs'ta da trafik akışı, İngiltere'deki gibi soldandır. Trafik işaretleri uluslararasıdır. Yollar güvenli ve iyi durumdadır. Adaya giriş yapan araçların Kuzey Kıbrıs'ta geçerli bir sigorta yaptırmaları gerekmektedir. Aksi bir işaret yoksa salon araçları 100km/st. sürat haddini aşamaz. Araç kullanırken 100 mlt. kanda, kamu araçları 0 mgr., özel araçlar 50 mgr. üzerinde içki ile araba kullanamaz. Emniyet kemeri takmak zorunludur.

Sayaç olmamasına rağmen taksi fiyatları uygundur. Binmeden önce fiyatı sorunuz. Ayrıca bir de dolmuş usulü çalışan taksiler vardır. Şehirler arası otobüs seferleri gün içinde sıktır ama kalkış saatleri her gün değişebilir. Saat 17:00'den sonra ve hafta sonları seferler azaltılır. Şehir içi toplu taşım araçları düzensizdir.

Kiralık Araba

Kırmızı plakalı kiralık arabalar bazı otellerde ve kent merkezlerindeki kiralık araba işletmelerinden temin edilebilir. Kiralık araba fiyatları oldukça uygundur. Uluslararası sürüş ehliyeti araba kiralamak için yeterlidir.

Telekomünikasyon

Dünyanın her yeri ile telefon, telex, fax ve internetten iletişim sağlanabilmektedir.

Türkiye dışındaki ülkelerden (00 90 392) ve Türkiye'den (0 392) çevirdikten sonra 7 rakamlı yerel telefon numarasını çeviriniz. (Şehir kodları: Girne 81; Gazimağusa 36; Lefkoşa 22). Kuzey Kıbrıs'tan İngiltere 00 44+ (İngiltere'deki numara) ve Türkiye ise normal şehirler arası çıkış ile aranabilir (Örnek: Ankara; 0 312-xxxxxxx)

Para Birimi

Kuzey Kıbrıs'ta resmi para birimi Türk Lirası (TL)'dır. Ülkeye girişte getirilen yabancı para miktarına herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.

İngiliz Sterlini, ABD Doları ve Alman Markı ile seyahat çekleri de genel olarak bankalar, oteller ve döviz büroları tarafından kabul edilmektedir. Kredi kartlarının çoğu otellerde, bazı lokantalarda ve mağazalarda kabul edilmektedir ve kredi kartı ile para çekmek olanaklıdır. Kuzey Kıbrıs'taki fiyatlar Avrupa'dan gelen turistlere göre avantajlıdır.

Çalışma Saatleri

Resmi Daireler
Yaz (Mayıs-Ekim)
Pazartesi: 07:30-14:00, 15:30-18:00
Salı-Cuma: 07:30-14:00
Kış (Ekim-Mayıs)
Pazartesi-Cuma: 08:00-13:00, 14:00-17:00

Bankalar
Yaz: 8:00-12:00
Kış: 8:00-12:00 ve14:00-16:00

Elektrik

220/240Volts A/C kullanılmaktadır. Elektrik fişleri İngiliz standardındadır.

Ulaşım

Havayolu: İngiltere'den ve diğer Avrupa ülkelerinden Kuzey Kıbrıs'a, sık ve düzenli charter seferleri vardır. Yaz aylarında, Kuzey Kıbrıs Ercan Havalimanı'na, haftada 60'tan fazla sefer vardır. Londra'nın Stanstead, Gatwick and Heathrow havalimanlarından haftada 15 sefer vardır. Uçakların çoğu akşam saatlerinde Kuzey Kıbrıs'a varır. Kuzey Kıbrıs'a sadece Türkiye'den direkt seferler vardır. Diğer tüm uçuşlar, Türkiye üzerinden sağlanır. Türkiye'den, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Dalaman ve Antalya'dan direkt seferlerle Kuzey Kıbrıs'a ulaşabilirsiniz.

Denizyolu: Bütün yıl boyunca, haftada üç gün olmak üzere Mersin'den (Türkiye) Gazimağusa ‘ya feribot seferleri vardır. Ayrıca yine bütün yıl boyunca Taşucu (Türkiye) ve Girne arasında düzenli feribot seferleri mevcuttur. Yoğun sezonlarda ise Alanya, Antalya ve Anamur'dan (Türkiye) Girne'ye yeni feribot seferleri planlanmaktadır. Seyahat öncesi yerlerinizi ayırtmanız tavsiye edilir.

Kıbrıs Türk Hava Yolları:

Lefkoşa: 392 22 73 820
İstanbul: 212 267 09 73
Ankara: 312 418 04 25
Londra: 44 171 930 4851
Heatrow: 44 181 897 1731

Türk Hava Yolları:
Lefkoşa: 392 22 71 06
Ankara: 312 419 28 00/15 hat
Londra: 44 171 499 44 99

İstanbul Hava Yolları:
Lefkoşa: 392 22 83 140
İstanbul: 212 509 2121/9 hat
Londra: 44 181 688 75 55

Turizm Danışma Büroları 

Gazimağusa
Fevzi Çakmak Caddesi, Tel: 36 62864

Lefkoşa
Selçuklu Caddesi Tel: 22 81057

Girne
Kordonboyu Tel: 81 52145

Ercan Havaalanı
Terminal Binası Tel: 23 14703

Resmi Tatiller (2003)

1 Ocak, Yeni Yıl
11-12-13-14 Şubat 2003 Kurban Bayramı
23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs, İşçi Bayramı
19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
20 Temmuz, Barış ve Özgürlük Bayramı
1 Ağustos, Toplumsal Direniş Bayramı
30 Ağustos, Zafer Bayramı
29 Ekim, TC Cumhuriyet Bayramı
15 Kasım, KKTC Cumhuriyet Bayramı
25-26-27 Aralık 2003 Ramazan Bayramı

Gelenek, Görenek ve Adetler

Toplum hayatında gelenek, görenek ve adetlerin en güzel yansıdığı ve ortaya çıktığı ortamlar çeşitli törenler ve kutlama günleridir. Bunlar arasında düğünler, sünnet törenleri, Bayram törenleri, çocuk doğumu, çocukların okula başlaması yer almaktadır. Kıbrıs Türk toplumunun karakteristiklerinden biri de "Konuk Ağırlama" tarzıdır. Bu durum, tüm dünyada bilinen geleneksel Türk konukseverliğinin bir yansımasıdır. İkram yapılırken her zaman yaşlı kişilere öncelik tanınması adettendi. Kıbrıs insanı, ikramda önceliği daima kahveye vermiş, bunun yanı sıra şerbetler de tercih edilmişti. Bunlar arasında bal, gül, şeker, harnup ve macun şerbetleri baştaydı. Çeşitli meyvelerden hazırlanan macun sunumu da ayrı bir zevkti.

Halk Dansları

Kıbrıs Türk halkı çeşitli etkinliklerde (düğün, kına gecesi, ekin kaldırma gibi) halk dansları oynamaktadır. Bu danslar genellikle Karşılamalar, Mendil Oyunları, Zeybekler, Kadın Oyunları, Dramatize Oyunlar ve Kasap Oyunları sırası izlenerek oynatılır. Karşılamalar, "Kadın ve Erkek Karşılamaları" olarak gruplandırılır. Kadınların oyunun temposu genellikle daha ağırdır. Karşılamalar dört kısımdan oluşmakta olup, dört ayrı ritme sahiptirler. Mendil oyunları veya sirtolar; orta hızda, neşeli ve erkekçe figürler içermektedir. Başlıca sirtolar olarak; Aziye sirtosu, İskele sirtosu, Karagözlü sirtosu, Kına sirtosu sayılabilir.

Geleneksel El Sanatları

Yemeniler; Geçmişte yemenilerin kullanımı oldukça yaygın olup, çeşitli süslemeleriyle kadın dünyasının zenginliğini ortaya koymaktaydı. Kıbrıs'ta kullanılan yemeniler genelde tam kare biçiminde olup; önceleri sadece kenarlarına motif işlenir, iç kısımları sade bırakılırdı. Daha sonra yemenilere dal ve çiçek motifleri basılmaya başlandı. Günümüzde yemeni modern anlamda eşarp olarak gelenek başka bir düzlemde sürdürülmektedir.

Lefkara İşi; Lefkara işi Kıbrıs'ta yapılan yerel el sanatlarının en önemlilerinden birisidir. İlk olarak, Lefkara köyünden çıktığı için bu adı almıştır. Lefkara işi 2 grupta toplanır; "Keten üzerine Lefkara işi" ve "İğne işi Lefkara". İkisinin de işlemesi sırasında yastık kullanılır. Lefkara işi geçmiş dönemlerde halkın kendi kullanımı için yapılırken, sonraları ticari amaçlı olarak ve günümüzde özellikle turistik el işleri kapsamında yapılmaktadır.

Hesap İşi; Bu iş daha çok Lapta ve Kazafana bölgesinde yaygın olarak yapılan bir el sanatı türüdür.

İpek İşi; İpek Böceği kozalarından işlene ürünlerdir.

Bitkisel Örücülük; Kendiliğinden yetişen veya kültürü yapılan bazı bitkilerin sapını, yapraklarını, ince dallarını ya olduğu gibi yada yararak ince şeritler haline getirdikten sonra çeşitli şekillerde değerlendirme işidir. Kıbrıs'ta örücülüğün en yaygın olduğu yerler Mesarya ve Karpaz bölgeleridir.

Kıbrıs Mutfağı

Akdeniz ve Türk mutfağının ortak özelliklerini yansıtan Kıbrıs mutfağının kendine özgü geleneksel yemek ve mezeleri de vardır. Tarih boyunca Kıbrıslılar, lezzetli yemekler yaratmayı başarmışlardır. Her yemek kendine özgü bir lezzet taşır, yemeğin pişirilmesi ve sunumu Kıbrıs insanın karakterini yansıtır. 'Molohiya' Arap orijinli bir yemek olmasına rağmen hazırlanışı lezzeti ve sunumu ile Kıbrıs lezzetine hitap eder. Bazı yemeklerin adı, hazırlanışı ve lezzeti bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Kuzey Kıbrıs damak zevki olanların uğrak yeridir. Çeşitli sebze yemekleri, ızgaralar, hamur işleri, balık, çorbalar, kebaplar, lahmacun ve pideler Kıbrıs mutfağının sadece bir kısmıdır. Bir çok meze çeşidi, tatlılar, kekler, aperatif olarak yenilebileceği gibi ana yemeklerden sonra da yenilebilir. Yerel mutfağın dışında birçok restorantta Çin, İtalyan, Fransız ve Hint yemeklerini tadabilirsiniz.

Çorbalar

  • Mercimek çorbası
  • Tarhana çorbası
  • Pirinç çorbası
  • Erişte çorbası
  • Sebze çorbası
  • Humus çorbası
  • Paça çorbası
  • Tavuk çorbası
  • Erişteli mercimek çorbası

Mezeler

  • Humus
  • Cacık
  • Tahin
  • Turşular
  • Patates salatası
  • Samarella
  • Lahana ve yoğurt salatası
  • Bakla salatası
  • Kızarmış hellim
  • Çakızdez
  • Ahtabot
  • Kalamar
  • Gabbar
  • Dil
  • Beyin
  • Pastırma
  • Pilavlar
  • Pirinç pilavı
  • Bulgur pilavı
  • Mücendra pilavı
  • Herse

Kebaplar

  • Şeftali Kebabı
  • Fırın Kebabı
  • Şiş Kebabı
  • Köfte

Ana Yemekler

  • Musakka
  • Molehiya
  • Bamya
  • Yalancı Dolma
  • Et Dolması
  • Bumbar
  • Pırasa
  • Kuru fasulye
  • Taze fasulye
  • Kolokas
  • Karnabahar
  • Ispanak
  • Hamur işleri ve Börekler
  • Tatar Böreği
  • Pirohu
  • Nor böreği
  • Kıymalı börek
  • Ispanak böreği
  • Kabak böreği
  • Mantar böreği
  • Zeytinli
  • Hellimli
  • Bidda
  • Çörek
  • Tahinli
  • Pilavuna
  • Tatlılar
  • Fırın Katmeri
  • Samsı
  • Tel kadayıfı
  • Ekmek kadayıfı
  • Şamişi
  • Lokma
  • Şammali
  • Bişi
  • Sucuk
  • Köfter
  • Paluze
  • Golifa
  • Simit helvası
  • Erişteli sütlaç
  • Reçeler ve Kompostolar
  • Ceviz macunu
  • Turunç macunu
  • Bergamut macunu
  • Ayva macunu
  • Hurma macunu
  • İncir macunu
  • Karpuz Macunu
  • Kabak macunu
  • Alıç reçeli
  • Çilek reçeli
  • Portokal reçeli
  • Erik reçeli
  • Üzüm reçeli
  • Şeftali Kompostosu
  • Elma Kompostosu
  • Armut Kompostosu
  • Harup Pekmezi

İçecekler

  • Gül Suyu
  • Summada (Bademden yapılır)
  • Limonata
  • Ayran
  • Zivaniya (üzümden yapılan Kıbrıs içkisi)
  • Şarap
  • Rakı
  • Kıbrıs Konyağı
  • Bira

Recent Photos of Projects

MEDIA TOOLS

 facebooktwitteryoutuberss web tv  gazete  tv-radyo 
Social Media Municipality WEB TV Our Magazine TV & Radio Adverts

Our Business Partners

  • acronis
  • birnet
  • cobix
  • flytom
  • google
  • gorunum_tasarim
  • ibm
  • matcob_bilgisayar
  • meyer
  • microsoft
  • 650mp_long_beach
  • A1
  • A2
  • B1
  • C2
  • C3
  • DSC00823
  • DSC_0552
  • DSC_0554
  • DSC_0555
  • DSC_0557
  • DSC_0562
  • DSC_0565
  • IMG_0698
  • IMG_0700
  • IMG_0708
  • IMG_0709
  • IMG_0710
  • IMG_0717
  • IMG_0728
  • IMG_0743
  • IMG_0745
  • IMG_0767
  • IMG_0803
  • IMG_0814
  • IMG_0815
  • IMG_4867
  • IMG_4882
  • IMG_4890
  • IMG_4899
  • ataturk
  • iskele-fotograf
  • iskele-genel-gorunum
  • iskele-turist
  • iskele-yatlar
  • iskele
  • iskele_goruntuler001
  • iskele_goruntuler002
  • iskele_goruntuler003
  • iskele_goruntuler004
  • iskele_goruntuler005
  • iskele_goruntuler006
  • iskele_goruntuler007
  • iskele_goruntuler008
  • iskele_goruntuler009
  • iskele_goruntuler010
  • iskele_goruntuler011
  • iskele_goruntuler012
  • iskele_goruntuler013
  • iskele_goruntuler014
  • iskele_goruntuler015
  • iskele_goruntuler016
  • iskele_ters_aci
  • long_beach_alani
  • yuva
  • yuva000
  • yuva01
  • yuva02

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

Anasayfa Açılış Penceresi (Online Ödeme) 2023

oneri en


client portal