İskele


Friday, 30 August 2024 00:00

GURUR VE HEYECANLA…

FB IMG 1725012141132

 

GURUR VE HEYECANLA…

Asırlardır hür yaşayan ve tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin; varoluş mücadelesini tüm dünyaya gösterdiği, kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 102. Yılında da gurur ve heyecanla kutlanıyor. Tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin kahramanlık destanlarından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102 yılı, ada genelinde olduğu gibi İskele’de de törenle kutlandı. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş mücadelesinin tüm dünyaya gösterildiği büyük taarruzun yıldönümü nedeniyle İskele’de düzenlenen törenlerin ilk adresi Atatürk Anıtı, ikinci adresi ise Ecevit Meydanı oldu. 

KAHRAMANLIK DESTANI 102. YILINDA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan, dünya tarihinin görüp görebileceği en büyük kahramanlık destanlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Büyük Taarruz ’un 102. yılı ada genelinde olduğu gibi İskele’de de törenlerle kutlandı. Göğsümüzü kabartan, Türkiye’nin gururuna ortak olduğumuz Zafer Coşkusu, İskele’de, Atatürk Anıtı önünde ve Ecevit Meydanı’nda gerçekleşti. Protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi takip etti. 

ZAFER BAYRAMI İSKELE’DE TÖRENLE KUTLANDI

İskele’de Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’nda gerçekleşen törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK Komutanlığı adına Topçu Albay Anıl Yılmaz, GKK adına Piyade Binbaşı Emrah Koçyiğit, İskele İskele Polis Müdür Gökay Karagil, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Cemal Betmezoğlu, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri ve halk katıldı. İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Emrah Koçyiğit’in tören birliklerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan Ecevit Meydanı’ndaki törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı KTBK’dan Hava Savunma Teğmen Tuğay Avcı yaptı. 

AVCI: “30 AĞUSTOS, EŞİNE AZ RASTLANAN BİR ZAFER”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan KTBK’dan Hava Savunma Teğmen Tuğay Avcı, 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferin 102. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. 30 Ağustos’un eşine tarihte az rastlanan bir zafer olduğuna dikkat çekti. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkelerinin, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerine rehber olmaya devam edeceğini söyleyen Avcı, konuşmasının sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere dava arkadaşlarını, aziz şehitleri ve ebediyete intikal etmiş gazileri rahmetle andı, şükranlarını sundu.

TÖREN RESMİ GEÇİTLE SON BULDU

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra şiirlerin de okunduğu Ecevit Meydanı’ndaki tören, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından resmi geçit töreni ile son buldu. Törende; Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi İlkim Çakırlı ‘30 Ağustos’ ile İskele Evkaf TMK Öğrencisi Nisanur Şık ’30 Ağustos’ isimli şiirlerini okudular.

Read 591 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal